Garnalen aan je Koi voeren, waarom je dat zeker moet doen

Je bekijkt nu Garnalen aan je Koi voeren, waarom je dat zeker moet doen
Garnalen voor Koi

Garnalen zijn simpelweg onweerstaanbaar voor Koi, ze zijn er daadwerkelijk dol op. Hebben je Koi er eenmaal kennis mee gemaakt, dan zullen ze de deur en smaak niet zomaar vergeten. De eerstvolgende keer dat je garnalen in het water gooit, spurten ze er direct op af. Garnalen zijn overigens een bijzonder goede voedingsstof voor Koi met positieve bijwerkingen. Zo beïnvloeden ze de kleur en zijn ze goed voor het darmgestel.

Wat is de toegevoegde waarde om garnalen te voeren?

Naast dat garnalen een lekkernij zijn voor Koi, zijn er drie belangrijke functies die toegevoegde waarde hebben aan het voeren van garnalen.

  1. Garnalen zitten vol met eiwitten: Eiwitten zijn goed voor de groei en ontwikkeling van het lichaam.
  2. Verbetering van rode kleur: Garnalen bevatten van nature kleurstoffen die een verbetering aan de rode pigmentatie geven. (volledige info lees je in dit artikel over kleurstoffen voor Koi).
  3. Garnalen zijn gezond voor het darmkanaal: Ongepelde garnalen stimuleren de werking van het darmkanaal.
Koi happend

Bij welke temperaturen kan ik garnalen voeren?

Garnalen kun je het gehele jaar door voeren, zelfs in de wintermaanden. Ze zijn prima te voeren vanaf watertemperatuur zo rond de 4 à 5 graden Celsius. Doordat garnalen voornamelijk uit dierlijke eiwitten bestaan is het zelfs een zeer goed wintervoer. Dierlijke eiwitten verteren in de winter namelijk het gemakkelijkst, we vertellen hier meer over in dit artikel over voeren in de winter.

Welke garnalen kan ik het beste voeren?

Er zijn allerlei soorten garnalen die je aan Koi kunt voeren. Aziatische garnalen en Russische garnaaltjes zijn prima, maar je kunt ook de veel bekendere (en lekkerdere) Hollandse garnalen voeren. Gewoon uit eigen land vol met goede voedingsstoffen en 100% natuurlijk. Je kunt garnalen ongepeld voeren, dat is zelfs bevorderend voor de darmwerking. Het maakt niet uit in welke vorm je de garnalen je gebruikt, gepelde, ongepelde of zelfs ingevroren. Voor de gemakkelijkheid kun je kiezen voor gedroogde garnalen die je een volledig seizoen kunt bewaren.

Verse garnalen
Verse garnalen

Aboutkoi

Wij bieden jou de go-to bron voor informatie over alles wat te maken heeft met Koi en vijvers. Met ruim 20 jaar ervaring in Koi en zelfs de nodige ervaring opgedaan bij échte Japanse kwekers, heeft AboutKoi voor jou de meest informatieve inzichten. Wij vormen het platform voor alles wat te maken heeft met het succesvol houden van Koi.

Geef een reactie