SuperFish Pond Eco Plus E vergelijken? Alle vijverpompen, modellen, informatie en advies

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Vijverpompen
  • Bericht reacties:0 Reacties
  • Laatste wijziging in bericht:14 oktober 2023
  • Leestijd:17 minuten gelezen
Je bekijkt nu SuperFish Pond Eco Plus E vergelijken? Alle vijverpompen, modellen, informatie en advies
SuperFish Pond Eco Plus E vijverpomp vergelijking

In dit artikel geven wij een toelichting op alle SuperFish Pond Eco Plus E vijverpomp modellen. We staan stil bij de belangrijkste eigenschappen van de SuperFish Pond Eco Plus E vijverpompen. Geven we je advies over welke SuperFish Pond Eco Plus E vijverpomp je het beste kunt aankopen in combinatie met jouw vijver en filter. Daarnaast geven we een overzicht van de verschillen in energiegebruik en de opbrengst van de de Pond Eco Plus E vijverpompen .

SuperFish Pond Eco Plus E als energiezuinige vijverpomp

De SuperFish Pond Eco Plus E serie is een goede keuze wanneer je bewust wilt omgaan met je energieverbruik. Deze vijverpompen blinken daar wat ons betreft in uit, en zijn één van de meest zuinige vijverpompen verkrijgbaar. In onze overzichten laten we daarom ook zien hoeveel water er verplaatst wordt pet Watt, waardoor je een goede indicatie krijgt hoe zuinig een pomp eigenlijk echt is.

Alle SuperFish Pond Eco Plus E vijverpompen

Ben je op zoek naar een geschikte SuperFish Pond Eco Plus E vijverpomp die past bij jouw vijver? Een goede keuze wanneer je je bewust bent van het stroomverbruik. Vooral de lichtste modellen van deze vijverpomp zijn namelijk zeer efficiënt en verplaatsen een grote hoeveelheid water per Watt. Daarover later wat meer. Onderstaand volgt een overzicht van alle beschikbare SuperFish Pond Eco Plus E vijverpompen en de winkels waar deze verkrijgbaar zijn. Zo vindt je snel een SuperFish Pond Eco Plus E voor de meest aantrekkelijke prijs of zelfs een aanbieding.

SuperFish Pond Eco Plus E 3500
– 3500 liter per uur
– 2,0m opvoer
– 14 Watt
– 250 liter per Watt
SuperFish pond Eco Plus E 5000
– 5000 liter per uur
– 3,0m opvoer
– 22 Watt
– 227 liter per Watt
 SuperFish Pond Eco Plus E 3500  SuperFish Pond Eco Plus E 5000
Verkrijgbaar bij bol.com, A2KOI, PetsPlace, Toppy, VijverbenodigdhedenVerkrijgbaar bij bol.com, A2KOI, PetsPlace, Toppy, Vijverbenodigdheden
SuperFish Pond Eco Plus E 8000
– 7800 liter per uur
– 4,2m opvoer
– 41 Watt
– 190 liter per Watt
SuperFish pond Eco Plus E 10000
– 9200 liter per uur
– 5,8m opvoer
– 68 Watt
– 135 liter per Watt
 SuperFish Pond Eco Plus E 8000 SuperFish Pond Eco Plus E 10000
Verkrijgbaar bij bol.com, A2KOI, PetsPlace, Toppy, VijverbenodigdhedenVerkrijgbaar bij bol.com, A2KOI, PetsPlace, Toppy, Vijverbenodigdheden
SuperFish Pond Eco Plus E 12000
– 11200 liter per uur
– 6,0 opvoer
– 85 Watt
– 132 liter per Watt
SuperFish pond Eco Plus E 15000
– 15000 liter per uur
– 6,5m opvoer
– 130 Watt
– 115 liter per Watt
 SuperFish Pond Eco Plus E 12000 SuperFish Pond Eco Plus E 15000
Verkrijgbaar bij bol.com, A2KOI, PetsPlace, Toppy, VijverbenodigdhedenVerkrijgbaar bij bol.com, A2KOI, PetsPlace, Toppy, Vijverbenodigdheden
SuperFish Pond Eco Plus E 20000
– 19500 liter per uur
– 6,0m opvoer
– 150 Watt
– 130 liter per Watt
SuperFish pond Eco Plus E 26000
– 25100 liter per uur
– 8,2m opvoer
– 240 Watt
– 105 liter per Watt
 SuperFish Pond Eco Plus E 20000 SuperFish Pond Eco Plus E 26000
Verkrijgbaar bij bol.com, A2KOI, PetsPlace, Toppy, VijverbenodigdhedenVerkrijgbaar bij bol.com, A2KOI, PetsPlace, Toppy, Vijverbenodigdheden

Wat is het energieverbruik van de SuperFish Pond Eco Plus E vijverpompen?

Het grootste voordeel van de SuperFish Pond Eco Plus E vijverpompen is het energieverbruik. Deze vijverpompen behoren tot de meest zuinige vijverpompen. De normale Pond Eco Plus E vijverpompen zijn niet te regelen, waardoor ze altijd op maximaal vermogen draaien. Er is een Pond Eco Plus RC serie, die echter wel regelbaar is. Wij behandelen hier alleen de normale Pond Eco Plus E vijverpompen.

Watverplaatsing per Watt voor de SuperFish Pond Eco Plus E vijverpompen

In onderstaande overzicht kun je aflezen wat de totale waterverplaatsing is per verbruikte Watt. Hierbij geldt dat je kunt zien dat vooral de lichtere SuperFish Pond Eco Plus E vijverpompen het meest efficiënt zijn. Het loont om te kiezen voor twee lichtere modellen vijverpomp om meer waterverplaatsing te hebben met een lager energieverbruik.

Vijverpomp modelWaterverplaatsing per Watt
Pond Eco Plus E 3500250 liter / 1 Watt
Pond Eco Plus E 5000227 liter / 1 Watt
Pond Eco Plus E 8000190 liter / 1 Watt
Pond Eco Plus E 10000135 liter / 1 Watt
Pond Eco Plus E 12000132 liter / 1 Watt
Pond Eco Plus E 15000115 liter / 1 Watt
Pond Eco Plus E 20000130 liter / 1 Watt
Pond Eco Plus E 26000105 liter / 1 Watt

SuperFish Pond Eco Plus E pompcurve

Onderstaand de opgegeven pompcurve voor de SuperFish Pond Eco Plus E vijverpomp modellen. De pompcurve geeft de door de fabrikant opgegeven opbrengst weer in combinatie met opvoerhoogte. Op deze manier kun je aflezen hoeveel opbrengst de vijverpomp overhoudt in combinatie met de hoogte die de vijverpomp moet pompen.

Pond Eco Plus E vijverpomp pompcurve
Pond Eco Plus E vijverpomp pompcurve

SuperFish Pond Eco Plus E direct in de vijver

De gemakkelijkste manier van aansluiten van de Pond Eco Plus E vijverpomp is door de meegeleverde slangtule te gebruiken en de vijverpomp direct te laten zakken in de vijver. De Pond Eco Plus E 3500, 5000, 8000, 10000 en 12000 modellen zijn voorzien van een 25, 32 en 40mm slangtule. De Pond Eco Plus E 15000, 20000 en 26000 zijn voorzien van een 40 en 50mm slangtule.

SuperFish Pond Eco Plus E in droogopstelling

De vijverpomp is geschikt voor een opstelling naast de vijver, in droogopstelling. De behuizing kan van de SuperFish Pond Eco Plus E vijverpomp afgehaald worden, waarna je 2 schroeven kunt verwijderen om een beugel die over de pomp heen zit los te halen. Vervolgens kun je gebruik maken van een 1,5” schroefkoppeling voor de kleinere modellen, en een 2” schroefkoppeling voor de 15000, 20000 en 26000 Pond Eco Plus E vijverpomp. Houdt er bij droogopstelling altijd rekening bij dat de vijverpomp lager opgesteld staat dan het waterniveau in de vijver. Het water moet vanzelf bij de pomp kunnen komen.

SuperFish Pond Eco Plus E droogloopbeveiliging

Hoewel de Pond Eco Plus E geen dure vijverpomp is, is deze toch voorzien van een droogloopbeveiliging die in noodsituaties de pomp kan redden. Denk daarbij aan een situatie waarbij de pomp niet meer aan water kan komen, bijvoorbeeld in droogopstelling. De droogloopbeveiliging zal ingeschakeld worden wanneer er 10 seconden geen water voor de pomp is. De pomp zal zichzelf na 10 seconden opnieuw herstarten. Indien er dan nog steeds geen water is, zal de pomp direct opnieuw afslaan. Dit zal de pomp voor 5 maal blijven uitvoeren. Is er dan nog steeds geen water, dan zal de pomp zichzelf definitief uitschakelen. De oplossing om vervolgens de pomp weer vrij te krijgen is door deze 60 seconden uit de stekker te halen en vervolgens weer in het stopcontact te stoppen. De SuperFish Pond Eco Plus E vijverpomp zal zichzelf dan weer herstarten.

Thermische beveiliging van de Pond Eco Plus E vijverpompen

Naast een droogloopbeveiliging zijn de Pond Eco Plus E vijverpompen ook uitgerust met een thermische beveiliging. Deze zorgt ervoor dat de pomp automatisch uitgeschakeld wordt op het moment dat de motor te warm wordt. Dit zal niet zomaar voorkomen in een natte opstelling, wanneer de vijverpomp in de vijver ligt, maar juist bij een droogopstelling. Mocht oververhitting optreden, dan zal de vijverpomp uitgezet worden en deze zal na 15 tot 20 minuten opnieuw inschakelen.

Pick-up en Replace garantie op Pond Eco Plus E vijverpompen

Bij aankoop van een Pond Eco Plus E vijverpomp kan gebruik worden gemaakt van de pcik-up en replace garantie, welke geldig is voor 2 jaar. De vijverpomp zal kosteloos vervangen worden voor een nieuwe exemplaar welke aan huis wordt geleverd. Dit is echter wel onder voorbehoud van juist gebruik, dus geen beschadigingen aan de kabel bijvoorbeeld. Zorg ervoor dat je na aankoop direct in de eerste maand de registratie voltooid, zodat je recht hebt op deze garantie.

Aboutkoi

Wij bieden jou de go-to bron voor informatie over alles wat te maken heeft met Koi en vijvers. Met ruim 20 jaar ervaring in Koi en zelfs de nodige ervaring opgedaan bij échte Japanse kwekers, heeft AboutKoi voor jou de meest informatieve inzichten. Wij vormen het platform voor alles wat te maken heeft met het succesvol houden van Koi.

Geef een reactie