Auga VarioFlow E vijverpompen, regelbare vijverpompen met lage energiekosten

Je bekijkt nu Auga VarioFlow E vijverpompen, regelbare vijverpompen met lage energiekosten
Auga VarioFlow pompen

Al jarenlang heeft Auga robuuste en betrouwbare vijverpompen die geregeld kunnen worden middels een controller. In 2015 werden de eerste volledig regelbare vijverpompen onder de naam Auga VarioFlow geïntroduceerd. In 2020 werd een vernieuwde serie uitgebracht die nog efficiënter omgaat met stroomverbruik, de VarioFlow E serie. Een verbeterde versie die traploos ingesteld kan worden met en meegeleverde bedieningspaneel.

Regelbare vijverpomp met instelbaar stroomverbruik

De hoeveelheid water die de vijverpomp verplaatst kan ingesteld worden met het bedieningspaneel. Daarop is de traploze instelling te regelen tussen 0 en 100% en daarnaast kan hierop direct het energieverbruik afgelezen worden. Ideaal om daardoor efficiënter om te gaan met energieverbruik. In de winter kun je bijvoorbeeld de vijverpomp flink omlaag zetten in verbruik, terwijl je in de zomer de capaciteit wat kunt verhogen. Op jaarbasis levert al snel veel geld op doordat 1 Watt momenteel op jaarbasis ongeveer € 4,- euro kost. Bij een stroomonderbreking of storing zal de vijverpomp opstarten op de eerder ingestelde positie dankzij het ingebouwde geheugen. Je instellingen blijven daardoor altijd bewaard.

Auga Varioflow E serie vijverpompen
Auga Varioflow E serie vijverpompen

Grove vuil doorlaat tot 16mm

Een fijn voordeel van de VarioFlow E vijverpompen is dat ze goed in staat zijn om met vuil om te gaan, zowel in droog- als in natte opstelling. De pomp slaat dan ook niet zomaar af en is goed geschikt voor wat ‘zwaarder’ werk. Werk je met een natte opstelling, pompgevoed vanuit de vijver, dan is de vijverpomp voorzien van een zuigkorf met 8 mm doorlaat. In droge opstelling kan de VarioFlow E-10 omgaan met 12 mm vuildeeltjes, terwijl de E-20 en E-30 om kunnen gaan met zelfs 16 mm vuildeeltjes.

Draaibaar pomphuis

De VarioFlow serie heeft een nieuwe mogelijkheid die andere vijverpompen nog niet te bieden hebben. Alhoewel het om een vrij simpel principe gaat, zorgt het ervoor dat de pomp in iedere situatie perfect aangesloten kan worden. De volledige pompmotor kan worden gedraaid, waardoor de aansluiting van de perszijde in de gewenste richting geplaatst kan worden. Dit zorgt ervoor dat je minder bochten nodig zal hebben tijdens het aansluiten, wat zorgt voor minder weerstand en dus meer waterverplaatsing.

Auga Varioflow E serie onderdelen tekening
Auga Varioflow E serie onderdelen tekening

Zwaarder model heeft minder energieverbruik

Goed om te bedenken is dat je bij regelbare vijverpompen over het algemeen beter uit bent met een model die een hogere capaciteit heeft. Wanneer je een zwaarder model laat pompen op een lager percentage dan zorgt dit ervoor dat ze in verhouding minder stroom verbruiken voor hetzelfde aantal liters waterverplaatsing. Dat betaald zich op termijn terug en je denkt daarbij aan het milieu.

Pompcurve Auga Varioflow E 10 20 en 30
Pompcurve Auga Varioflow E 10 20 en 30

Auga VarioFlow E modellen

Deze serie is verkrijgbaar in 3 uitvoeringen, de VarioFlow E-10, E-20 en E-30. Onderstaand een overzicht met alle uitvoering met de belangrijkste specificaties.

ModelWattageLiter/uurZuigzijdePerszijdeOpvoerhoogte
VarioFlow E-100-78 Watt0-10.000 l/h1½”1½”5,50 meter
VarioFlow E-200-160 Watt0-21.000 l/h1½”1½”5,80 meter
VarioFlow E-300-295 Watt0-29.600 l/h2″2″6 meter
VarioFlow 55-35 Watt0-5.000 l/h1½”1½”3 meter
VarioFlow 105-80 Watt0-10.000 l/h1½”1½”4 meter
VarioFlow 205-195 Watt0-20.000 l/h2”2”5 meter
VarioFlow 305-440 Watt0-30.000 l/h2”2”5,50 meter

Aboutkoi

Wij bieden jou de go-to bron voor informatie over alles wat te maken heeft met Koi en vijvers. Met ruim 20 jaar ervaring in Koi en zelfs de nodige ervaring opgedaan bij échte Japanse kwekers, heeft AboutKoi voor jou de meest informatieve inzichten. Wij vormen het platform voor alles wat te maken heeft met het succesvol houden van Koi.

Dit bericht heeft één reactie

 1. t.fontijn

  Beste redactie,

  bedankt voor het plaatsen van een bericht omtrent onze VarioFlow pompen!

  Even een kleine opmerking omtrent de merknamen, AUGA is een eigen merknaam die ons bedrijf Messner Benelux gebruikt voor haar gespecialiseerde productgroep. Het merk Messner bestaat nog steeds en wordt door ons nog steeds op de markt gebracht. Het bericht doet vermoeden dat het merk Messner vervangen zou zijn voor AUGA. dat is niet het geval.

  Met vriendelijke groet,

  Ton Fontijn

  AUGA

Geef een reactie