Auga VarioFlow vijverpompen, regelbare vijverpompen met lage energiekosten

 • Bericht auteur:
 • Berichtcategorie:Vijverpompen
 • Bericht reacties:1 reactie
 • Laatste wijziging in bericht:15 oktober 2023
 • Leestijd:5 minuten gelezen
Je bekijkt nu Auga VarioFlow vijverpompen, regelbare vijverpompen met lage energiekosten
Auga VarioFlow pompen

Het merk Auga, onderdeel van Messner Benelux, is al jarenlang leverancier van zeer betrouwbare vijverpompen. De vijverpompen zijn robuust en betrouwbaar, het merk staat voor kwaliteit. Vrij recent heeft Auga een nieuwe serie pompen geïntroduceerd voor de vijverliefhebbers: de Auga VarioFlow serie. Deze nieuwe generatie vijverpompen is volledig te regelen via de bijgeleverde frequentie regelbaar. Deze zorgt ervoor dat het energieverbruik drastisch teruggeschroefd kan worden in perioden wanneer je de volle capaciteit niet hoeft te gebruiken.

Energieverbruik zelf te regelen

Varioflow regelaar
Varioflow regelaar

De hoeveelheid water die verplaatst dient te worden kan gevarieerd worden. Dit maakt de reeks vijverpompen van Auga ideaal om de energiekosten te verminderen. In de winterperiode is het bijvoorbeeld helemaal niet nodig om de vijverpomp op volle capaciteit te laten draaien. Een lichte doorstroming is voldoende. Vaak kan het Wattage flink verminderd worden, wat aanzienlijk in de kosten scheelt. Wist je dat 1 Watt ruim € 2,- euro kost op jaarbasis wanneer het apparaat het gehele jaar aan staat? Met de frequentie regelaar kan de vijverpomp naar wens worden afgesteld. In de herfst en winter breng je de energiekosten flink omlaag en in de zomer kun je eventueel bij noodzaak de pomp iets harder laten draaien.

Traploos draaibaar pomphuis

De VarioFlow serie heeft een nieuwe mogelijkheid die andere vijverpompen nog niet te bieden hebben. Alhoewel het om een vrij simpel principe gaat, zorgt het ervoor dat de pomp in iedere situatie perfect aangesloten kan worden. De volledige pompmotor kan worden gedraaid, waardoor de aansluiting van de perszijde in de gewenste richting geplaatst kan worden. Dit zorgt ervoor dat je minder bochten nodig zal hebben tijdens het aansluiten, wat zorgt voor minder weerstand en dus meer waterverplaatsing.

Auga VarioFlow modellen

De pomp is verkrijgbaar in 4 uitvoeringen. Het VarioFlow 5, 10, 20 en 30 model. Onderstaand een compact overzicht met daarin de belangrijkste specificaties die je nodig hebt bij je keuze.

Bedenk bij aanschaf van de vijverpomp dat je vaak beter uit bent met een zwaarder model, wanneer je een zwaardere VarioFlow aanschaft en deze langzamer laat verpompen met de frequentie regelaar, zorgt dit ervoor dat je minder stroom verbruik ten opzichte van een lichter model op maximale capaciteit. Op den duur betaald dit zich terug en dat gaat sneller als je denkt. Daarnaast denk je daarbij ook nog eens aan het milieu!

ModelWattageLiter/uurZuigzijdePerszijdeOpvoerhoogte
VarioFlow 55-350-50001½”1½”3 meter
VarioFlow 105-800-100001½”1½”4 meter
VarioFlow 205-1950-200002”2”5 meter
VarioFlow 305-4400-300002”2”5,5 meter

Aboutkoi

Wij bieden jou de go-to bron voor informatie over alles wat te maken heeft met Koi en vijvers. Met ruim 20 jaar ervaring in Koi en zelfs de nodige ervaring opgedaan bij échte Japanse kwekers, heeft AboutKoi voor jou de meest informatieve inzichten. Wij vormen het platform voor alles wat te maken heeft met het succesvol houden van Koi.

Dit bericht heeft één reactie

 1. t.fontijn

  Beste redactie,

  bedankt voor het plaatsen van een bericht omtrent onze VarioFlow pompen!

  Even een kleine opmerking omtrent de merknamen, AUGA is een eigen merknaam die ons bedrijf Messner Benelux gebruikt voor haar gespecialiseerde productgroep. Het merk Messner bestaat nog steeds en wordt door ons nog steeds op de markt gebracht. Het bericht doet vermoeden dat het merk Messner vervangen zou zijn voor AUGA. dat is niet het geval.

  Met vriendelijke groet,

  Ton Fontijn

  AUGA

Geef een reactie