Oase AquaMax Eco Titanium vijverpompen overzicht: vergelijken en prijzen

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Vijverpompen
  • Bericht reacties:0 Reacties
  • Laatste wijziging in bericht:14 oktober 2023
  • Leestijd:12 minuten gelezen
Je bekijkt nu Oase AquaMax Eco Titanium vijverpompen overzicht: vergelijken en prijzen
Oase Aquamax Eco Titanium overzicht vijverpompen

Een bewezen vijverpompen die ontzettend efficiënt en energiezuinig is, is de Oase AquaMax Eco Titanium vijverpompen. Prijzige vijverpompen, maar wanneer goed gebruikt verdienen deze vijverpompen zichzelf terug. Het zijn echte krachtpatsers die ontzettend zuinig omgaan met energie en één van de meest innovatieve vijverpompen waar je het ons vraagt. In dit artikel kun je alle details lezen over de Oase AquaMax Eco Titanium vijverpompen, waarom deze vijverpompen uniek zijn en lezen waarom deze vijverpomp wellicht ook voor jou een goede keuze is.

Oase AquaMax Eco Titanium vijverpompen
Oase AquaMax Eco Titanium vijverpompen

(Oase AquaMax Titanium 31.000, 51.000 en 81.000 van links naar rechts weergegeven).

Oase AquaMax Eco Titanium vijverpomp modellen en prijzen

Een overzicht van de verschillende modellen Oase AquaMax Eco Titanium vijverpompen, product eigenschappen en een overzicht waar deze vijverpompen verkrijgbaar zijn.

AquaMax Eco Titanium modelVerkrijgbaar bij
AquaMax Eco Titanium 31000
Regelbaar 35-170 Watt
Max 31.500 liter/uur
Max. 3.30m opvoer
A2KOI
bol.com
Toppy
Vijverbenodigdheden
AquaMax Eco Titanium 51000 Regelbaar 70-320
Watt Max 51.000 liter/uur
Max. 4.00m opvoer
A2KOI
bol.com
Toppy
Vijverbenodigdheden
AquaMax Eco Titanium 81000 Regelbaar 100-730 Watt
Max 81.000 liter/uur
Max. 5.50m opvoer
A2KOI
bol.com
Toppy
Vijverbenodigdheden

Belangrijke eigenschappen Oase AquaMax Eco Titanium vijverpompen

Laten we direct beginnen met een aantal van de belangrijkste eigenschappen van de Oase AquaMax Eco Titanium vijverpompen.

De vijverpomp zijn vervaardigd uit een robuust pomphuis, gegoten uit RVS. De rotor is volledig vervaardigd uit RVS, waardoor deze een zeer lange levensduur heeft en er na lang gebruik alsnog geen gebruikssporen zichtbaar zijn. De Eco Titanium vijverpompen zijn volledig regelbaar. In verhouding met andere vijverpompen daarnaast uitzonderlijk energiezuinig wanneer ze op een laag vermogen draaien, en dus niet voluit aangezet worden. Want juist in dat laatste zit de kracht van de vijverpomp, daarover later meer.

De AquaMax Eco Titanium vijverpompen zijn in staat om vuil te verpompen tot een korrelgrootte van 6 mm. Om over technologie te praten, deze innovatieve vijverpompen kunnen aangesloten worden op het thuisnetwerk en daarmee zijn ze te regelen via jouw telefoon in de Oase app.

De Oase Titanium pompen zijn daarnaast voorzien van een droogloopbeveiliging en blokkeren automatisch om te voorkomen dat het apparaat beschadigd raakt. Kortom, de mogelijkheden wat betreft uitrusting en technische mogelijkheden zijn groot.

Oase AquaMax Eco Titanium 31.000, 51.000 en 81.000 pompcurves

Onderstaande grafieken geven inzicht in het stroomverbruik van de verschillende Oase AquaMax Eco Titanium vijverpompen.

AquaMax Eco Titanium 31000-51000 pompcurve
AquaMax Eco Titanium 31000-51000 pompcurve

Een belangrijk gegeven is, dat ook in praktijk, vooral het energieverbruik ontzettend laag is in gravity opstelling wanneer de Oase Titanium vijverpomp het water alleen terug hoeft te brengen naar de vijver. Zonder enige opvoerhoogte. Wanneer je de vijverpomp op een laag percentage laat draaien, bijvoorbeeld slechts 10 tot 30%, dan is het energieverbruik echt verbazingwekkend laag vergeleken met andere vijverpompen. Op vol vermogen zijn deze vijverpomp niet speciaal ontzettend energiezuinig, hoewel ze nog steeds tot de meest energiezuinige vijverpompen behoren.

AquaMax Eco Titanium aansluiting op Garden Controller Home of Cloud

Ieder van de Oase AquaMax Eco Titanium vijverpompen is via de Oase Garden Controller Home of Oase Garden Controller Cloud te bedienen. Je hebt één van deze twee modules nodig, die je los aan dient te kopen. De controllers worden eenvoudig aangesloten aan de AquaMax Eco Titanium vijverpompen via een stekkeraansluiting met draaikoppeling.

De Garden Controllers zijn eigenlijk regelapparaten waarmee de aangesloten Oase vijverpompen verder geregeld kan worden in capaciteit. In de App Store (iPhone) of via de Play Store (Android) kan de OASE Control-app gedownload worden, waar je jezelf in dient te registreren om aan de slag te kunnen. Op die manier is via de OASE Control-app het stroomverbruik op te vragen. Daarnaast kun je natuurlijk het toerental en de looptijd regelen.

Controller modelVerkrijgbaar bij
Oase Garden Controller Home
Tot 10 Oase apparaten.
A2KOI
bol.com
Vijverbenodigdheden
Toppy
Oase Garden Controller Cloud
Tot 10 Oase apparaten.
Voordeel: Via Cloud de apparaten in het Oase webportaal configureren.
A2KOI
bol.com
Vijverbenodigdheden
Toppy
Oase Garden Controller app
Oase Garden Controller app

Ben je op zoek naar de instructies om de ESG controller van Oase aan te sluiten op de Oase AquaMax Eco Titanium vijverpomp? Lees dan hier de handleiding van Oase verder.

Voordelen en nadelen Oase Aquamax Eco Titanium vijverpompen

De belangrijkste voordelen van de Oase AquaMax Eco Titanium

  • Zeer energiezuinig in gravity opstelling, zeker wanneer je de vijverpomp niet op volledige capaciteit laat draaien.
  • 5 jaar garantie.
  • RVS rotor en RVS pomphuis, pure kwaliteit.

Nadelen Oase AquaMax Eco Titanium

  • Je hebt een losse regelaar nodig, die ook minimaal € 200,- zal kosten.
  • Prijzig in aanschaf (maar wel terug te verdienen in energieverbruik).

Aboutkoi

Wij bieden jou de go-to bron voor informatie over alles wat te maken heeft met Koi en vijvers. Met ruim 20 jaar ervaring in Koi en zelfs de nodige ervaring opgedaan bij échte Japanse kwekers, heeft AboutKoi voor jou de meest informatieve inzichten. Wij vormen het platform voor alles wat te maken heeft met het succesvol houden van Koi.

Geef een reactie