Beste vijverpomp: goede, zuinige en regelbare vijverpompen

Je bekijkt nu Beste vijverpomp: goede, zuinige en regelbare vijverpompen
Beste vijverpomp

Het vijverpomp vormt het belangrijkste onderdeel van de vijver die zorgt voor het doorstromen van het vijverfilter en beweging. Een goede, betrouwbare en energiezuinige vijverpomp is daardoor een belangrijk aspect. De vijverpomp functioneert immers 24 uur per dag gedurende iedere dag van het jaar. Een laag energieverbruik heeft daardoor de voorkeur, maar ook kwaliteit is van belang.

Betrouwbare en energiezuinige vijverpompen vergelijken

Een goede vijverpomp moet krachtig zijn en vooral zuinig en betrouwbaar zijn. Daarnaast wegen factoren mee zoals de bouwkwaliteit en gelijkheid, mogelijkheden om de vijverpomp te regelen en configureren, ervaringen, droogloopbeveiliging en rotorblokkades, goede garantie en service vanuit de leverancier en prijs-kwaliteit verhouding.

Het energieverbruik is voor ons een doorslaggevende factor, aangezien dat veel kosten per jaar kan besparen. Neem een vijverpomp die 50 Watt verbruikt, dat komt neer op 1,2 kWh per dag en doorgerekend 438 kWh per jaar. Bij een tarief van € 0,40 per kWH kost dit je ongeveer € 175,- aan stroom per jaar. Iedere 50 Watt die bespaard kan worden scheelt daardoor € 175,- op jaarbasis. Om je een beeld te geven benoemen we hier de meest energiezuinige vijverpompen.

1. Blue Eco regelbare vijverpompen

De Blue Eco vijverpomp bestaat alweer een aantal jaren, maar nog steeds is het één van de beste vijverpompen in de markt. Blue Eco is een regelbare vijverpomp uit het serieuzere segment. Met de controller is deze erg nauwkeurig af te stellen, je hebt direct inzicht in toerental, stroomverbruik en vermogen. We zeggen er maar alvast bij, de pomp is qua prijs niet de meest interessante, alleen als je echt wil investeren en in de komende jaren de kosten langzaam wil terugverdienen met stroomkosten.

Sinds 2016 is er erg goed nieuws, Sibo B.V. neemt de volledige distributie en service activiteiten van Blue Eco vijverpompen over van Estrad B.V.. Waarom is dat goed nieuws? Omdat Sibo ondertussen al gezorgd heeft voor een flinke prijsreductie op de pompen, en daarnaast de voorheen betaalde functionaliteit in de controller gratis heeft gemaakt. Zo kun je zonder extra kosten gebruik maken van de droogloopbeveiliging en timer functionaliteit. Met die timer kun je een compleet programma configureren in de Blue Eco pomp, waardoor je bijvoorbeeld automatisch in de nacht op een iets lager toerental draait dan op het warmst van de dag.

Met een Blue Eco vijverpomp haal je eigen alles in huis wat je zoekt van een pomp. Over de power van deze vijverpomp, want erg groot zijn ze niet, hoef je echt niet te twijfelen. Geschikt voor ieder type filter, levert hoge druk en zeer hoge waterflow tegen een laag stroomverbruik.

Raar maar waar: mocht je echt veel water willen verpompen is het verstandiger om voor meerdere kleinere pompen te kiezen, in plaats van één zwaar model. Dat is zowel goedkoper in aanschaf en scheelt je ook fors in stroomkosten. Dat geldt trouwens voor bijna alle merken vijverpompen!

 • Regelbare vijverpomp
 • Droogloopbeveiliging
 • Timer functie waardoor een programma ingesteld kan worden.
 • 2 jaar garantie
Blue Eco 240
Blue Eco 240

Blue Eco vijverpompen serie

2. AquaForte DM Vario regelbare vijverpompen

Gelukkig is de kwaliteit van AquaForte DM Vario pompen een stuk verbeterd. De eerste serie van de AquaForte DM serie was niet al te best. Om de haverklap gingen deze pompen kapot, gelukkig werd dat wel altijd goed opgelost door de leverancier.

Deze serie is razend populair, en dat is ook harstikke logisch. De vijverpomp is erg geschikt voor een droogopstelling, maar kan ook gewoon in de vijver geplaatst worden. Door de controller kun je de pompen regelen, waardoor je met de seizoenen mee kunt bewegen. In de winter kun je zo het Wattage flink terug laten lopen en wat geld besparen. Ook is de DM Vario vijverpomp voorzien van droogloopbeveiliging

Er zijn drie modellen van deze DM Vario serie, de DM-10.000, DM-20.000 en DM-30.000. In essentie dezelfde vijverpomp, afhankelijk van de grootte van je vijver kun je een geschikt model kiezen.

 • Regelbare vijverpomp
 • Droogloopbeveiliging
 • 2 jaar garantie
 • Prijstechnisch zeer interessant vijverpomp!
AquaForte DM Vario
AquaForte DM Vario

AquaForte DM Vario serie:

Sinds 2020 is er een nieuwe serie AquaForte DM Vario S beschikbaar. Deze zullen de normale AquaForte DM Vario pompen vervangen.

3. SuperFish Pond Eco Plus RC vijverpompen serie

SuperFish heeft één van de meest zuinige vijverpompen in haar assortiment. Alleen al voor die reden mogen ze in de lijst van beste vijverpompen terugkomen. Dat is trouwens niet de enige reden die doorslaggevend is. Qua prijs zijn de pompen betaalbaar, plus de service is gewoon ontzettend goed! En dan is er nog meer, want SuperFish levert bij een defect gewoon een nieuwe vijverpomp bij je thuis af binnen 48 uur tijd. En dat is geen geintje, ze doen dat ook écht!

Voor de lijst met ‘beste vijverpompen’ hebben we ervoor gekozen om voor de RC serie van Pond Eco te kiezen. Puur omdat deze regelbaar zijn, in tegenstelling tot de SuperFish Pond Eco Plus E serie, die overigens verder net zo goed is en dezelfde eigenschappen heeft buiten regelen van de waterflow.

 • Regelbare vijverpomp (10 standen met aangepast energieverbruik)
 • Droogloopbeveiliging
 • 2 jaar garantie
 • Meest zuinige vijverpomp! (zie ook: Top 10 meest energiezuinige vijverpompen)
 • Prijstechnisch zeer interessant vijverpomp!
Superfish Pond Eco RC
Superfish Pond Eco RC

SuperFish Pond Eco Plus RC serie:

Aboutkoi

Wij bieden jou de go-to bron voor informatie over alles wat te maken heeft met Koi en vijvers. Met ruim 20 jaar ervaring in Koi en zelfs de nodige ervaring opgedaan bij échte Japanse kwekers, heeft AboutKoi voor jou de meest informatieve inzichten. Wij vormen het platform voor alles wat te maken heeft met het succesvol houden van Koi.

Dit bericht heeft 4 reacties

 1. Marcel

  Klein puntje.

  De aquaforte pompen zijn regelbaar maar de 10000 is 55 of 92 watt of liegen de andere sites

  1. Aboutkoi

   Hi Marcel. De ‘oude’ serie DM Vario 10.000 heeft een vermogen van 15-85 Watt. Tegenwoordig is er ook een type DM Vario 10.000 S, die is 34 tot 85 Watt met een minimale flow van 6.000 liter/uur.

 2. Toine

  Zijn er ook zuinige vijverpompen op veilige voltage (tot 48volt) die ook regelbaar zijn. Ik zie nl wel overal de 12volt pompen maar niet in combinatie 12volt & regelbaar.

Geef een reactie