Koivoer bewaren: Hoe lang blijft Koi- en visvoer goed?

Je bekijkt nu Koivoer bewaren: Hoe lang blijft Koi- en visvoer goed?
Koivoer bewaren

Koivoer of visvoer over wat je in het nieuwe jaar weer wilt voeren, kan dat eigenlijk wel of loop je daarmee verhoogd risico op problemen? Koivoer blijft redelijk lang vers en kun je dus wel even bewaren. Wij geven je toelichting en tips om je visvoer zo lang mogelijk vers te bewaren.

Hoe lang kun je Koi voer eigenlijk bewaren?

Op alle soorten visvoer hoort verplicht een datum te staan, dit is in de wet afgevangen. Dat is over het algemeen een T.H.T. datum, ‘Tenminste houdbaar tot’. Oftewel dat voer is minimaal gegarandeerd houdbaar tot die datum door de voerproducent. Dat betekent niet dat het voer een dag erna over de datum is!

Zolang het voer goed verpakt heeft gezeten kun je het prima voeren tot zelfs na die datum. Bewaar het bij voorkeur koel, in de kelder of de schuur. Mijn lokale Koidealer voert zelf zakken uit de winkel die over datum dreigen te gaan in zijn eigen vijver. En dat levert helemaal geen problemen op.

Kun je vis- en Koivoer in de winter bewaren?

Iets teveel voer gekocht en vraag je je af of je dat voer een winter over kan houden tot het volgende voorjaar? Dat kan gewoon, zolang je het maar vochtdicht en luchtdicht bewaard. Dat voer zal dan zeker niet gaan schimmelen of bederven. Overigens is het wel beter om vers voer te geven in het voorjaar. Wat je kunt doen is een kleine hoeveelheid nieuw voer aanmengen door het voer wat je over hebt gehouden. Zo weet je zeker dat je in ieder geval de nodige vitaminen geeft die broodnodig zijn in het voorjaar.

Wat is de beste manier om Koivoer te bewaren?

Visvoer kun je het beste vers houden door een goede luchtdichte verpakking te gebruiken. Een opengemaakte zak Koivoer kun je dus beter niet oprollen en wegzetten. Veel beter is het om een goed afsluitbare emmer te gebruiken waarin je het voer bewaard. Niet alleen wanneer je het wegzet voor bijvoorbeeld de winter, maar vooral ook tijdens het voeren zelf.

Wat zijn de beste voertonnen om Koivoer te bewaren?

Zelf gebruik ik daarvoor voertonnen van het merk Curtec. Daar zit een heel goed afsluitbaar schroefdeksel op die je ook gemakkelijk kan openschroeven. Niet z’n lastig deksel wat je amper los krijgt. De tonnen zijn super stevig en zijn volledig lucht- en waterdicht. Dat maakt ze betrouwbaar en ideaal om je voer in te bewaren. In de grootste formaten voertonnen bewaar je met gemak een complete 10 kilo zak voer.

Curtec voertonnen
Curtec voertonnen

Aboutkoi

Wij bieden jou de go-to bron voor informatie over alles wat te maken heeft met Koi en vijvers. Met ruim 20 jaar ervaring in Koi en zelfs de nodige ervaring opgedaan bij échte Japanse kwekers, heeft AboutKoi voor jou de meest informatieve inzichten. Wij vormen het platform voor alles wat te maken heeft met het succesvol houden van Koi.

Geef een reactie