KoiLelie Medium of Large: waterlelie met Koi combineren

Je bekijkt nu KoiLelie Medium of Large: waterlelie met Koi combineren
KoiLelie Medium

De KoiLelie is een goede uitkomst wanneer je een waterlelie probeert te combineren met Koi. Wanneer je ooit eens geprobeerd hebt om een waterlelie te plaatsen in een vijver met Koi begrijp je dat dit vak geen optie is. In de meeste gevallen worden de waterlelies compleet weggesnoeid door de aanwezige Koi, soms al direct tijdens de eerste of tweede dag. En vaak is het niet eens zo dat ze de waterlelie opeten, maar puur uit nieuwsgierigheid en gewoon omdat Koi lekker willen wroeten.

Vijver met drijfring en waterlelie
Vijver met drijfring en waterlelie

KoiLelie als uitkomst om waterlelies te combineren met Koi

De naam doet het al vermoeden, KoiLelie geeft aan dat Koi en waterlelies samen gecombineerd kunnen worden. Met de KoiLelie creëer je een afgeschermd gedeelte in de vijver dankzij de drijfring waaraan een stuk gaas bevestigd is. Daardoor onstaat een gedeelte in de vijver waar geen vissen of Koi bij kunnen komen en waar de waterlelie veilig in kan worden geplant. De drijfring is nauwelijks meer zichtbaar wanneer de lelie goed begint te groeien, de bladeren overgroeien dit namelijk in zijn geheel.

De KoiLelie is er in twee varianten. KoiLelie Medium en KoiLelie Large (of XL).

KoiLelie Medium
KoiLelie Medium

KoiLelie medium

  • Buitendiameter drijfring: 70 cm
  • Diepte bodem vanaf waterspiegel: max. 50 cm
  • Kunststof materiaal
  • Circa 5 kg
  • 2 jaar garantie

Bestel de KoiLelie Medium bij bol.com.

KoiLelie Large

  • Buitendiameter drijfring: 102 cm
  • Diepte bodem vanaf waterspiegel: max. 85 cm
  • Kunststof materiaal
  • Circa 7 kg
  • 2 jaar garantie

Bestel de KoiLelie Large bij bol.com.

Je eigen Koilelie maken om een waterlelie te beschermen

Dit systeem is zo eenvoudig opgezet, dat je ook zelf in staat bent om het zelf te maken. Als variant op de drijfring kun je gebruik maken van een stuk vijverslang. Afhankelijk van de omvang van je project kies je tot 80 cm diameter voor een vijverslang met een diameter van 50 mm en tot 120 cm diameter gebruik je vijverslang van 63 mm. Dat zal ervoor zorgen dat er voldoende drijfvermogen is.

Voor de afscherming kun je gebruik maken van een kunststof of nylon net, dat zal namelijk minder snel verweren. Natuurlijk moet dit wel fijn genoeg gemaasd zijn. Voor de onderzijde gebruik je een kunststof rooster exact zoals deze verkrijgbaar zijn voor een meerkamerfilter. Met tyraps of kabelbinders kun je het geheel aan elkaar bevestigen.

KoiLelie drijfmand
KoiLelie drijfmand

Welke waterlelies zijn het meest geschikt voor een KoiLelie?

Tussen waterlelies zit veel verschil en ze vragen dan ook ieder om een verschillende optimale situatie. Het nadeel van een KoiLelie is dat deze vrij ondiep zijn, waardoor niet iedere waterlelie het daarin goed zal doen. Daardoor is het belangrijk om de waterlelie goed aan te passen aan de diepte hiervan. In onze lijst met waterlelies voor vijvers sommen we een groot aantal soorten op, hoe je deze het beste plant, op welke waterdiepte ze het beste groeien, enzovoorts. De tweede categorie daarin is geschikt voor de Medium variant en de tweede categorie waterlelies voor de Large variant.

Aboutkoi

Wij bieden jou de go-to bron voor informatie over alles wat te maken heeft met Koi en vijvers. Met ruim 20 jaar ervaring in Koi en zelfs de nodige ervaring opgedaan bij échte Japanse kwekers, heeft AboutKoi voor jou de meest informatieve inzichten. Wij vormen het platform voor alles wat te maken heeft met het succesvol houden van Koi.

Geef een reactie