Draadalgen bestrijden met zout: Zout tegen algen gebruiken

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Algen
  • Bericht reacties:0 Reacties
  • Laatste wijziging in bericht:15 oktober 2023
  • Leestijd:3 minuten gelezen
Je bekijkt nu Draadalgen bestrijden met zout: Zout tegen algen gebruiken
Draadalgen bestrijden met zout

Dat lijkt een goede en een soort van natuurlijke methode, draadalgen bestrijden met zout, maar is dat in praktijk wel zo effectief? In praktijk blijkt echter dat het vaak niet heel veel uithaalt. De beste manier om draadalgen te bestrijden is in ieder geval dus niet zout!

Welk zout gebruiken om draadalgen te bestrijden?

Jodiumvrij zout tegen draadalgen?
Esco dierenzout

Er zijn wel mensen die aangeven dat zout in de vijver tegen algen gebruiken effect heeft. Maar het merendeel van de mensen komt tot de conclusie dat het niet super werkt. Mocht je het toch willen proberen, zout is immers niet zo duur en relatief veilig, gebruik dan altijd jodiumvrij zout.

We adviseren je om niet meer te doseren dan 5 kilo zout per 1000 liter water. Dat is overigens al een flinke dosering, maar Koi en siervissen kunnen dit wel hebben. Het zout wat je het beste kunt gebruiken is dit dierenzout van Esco. Jodiumvrij, lekker fijn en lost goed op. Dat zout zit in 25 kilo zakken en is daardoor een stuk goedkoper.

Effectievere manieren om draadalgen te bestrijden

Precies wat we al aangaven, er zijn in onze ogen wel betere manieren om draadalgen te bestrijden. Je kunt draadalgen het beste bij de kern aanpakken, en dat begint vaak bij het aanpakken van de waterkwaliteit. Want aanwezigheid van algen doelt vaak op een overschot aan nitraten, fosfaten en andere afvalstoffen.

Wil je snel van je draadalgen af zijn, dan kun je het beste behandelen met een algenpoeder. We hebben eerder een overzicht gegeven over algenpoeders en het effect daarvan. Zie daarvoor De beste poeders om algen te bestrijden.

Zoek je naar een permanenten oplossing om draadalgen te voorkomen? Lees dan eens Draadalgen bestrijden: nooit meer last van draadalgen.

Conclusie: Zout in de vijver gebruiken tegen algen?

Wij raden het af. Maar je kunt het veilig proberen voor je vissen. Gebruik dan jodiumvrij zout.

Aboutkoi

Wij bieden jou de go-to bron voor informatie over alles wat te maken heeft met Koi en vijvers. Met ruim 20 jaar ervaring in Koi en zelfs de nodige ervaring opgedaan bij échte Japanse kwekers, heeft AboutKoi voor jou de meest informatieve inzichten. Wij vormen het platform voor alles wat te maken heeft met het succesvol houden van Koi.

Geef een reactie