Colombo Algisin, werkt dat echt tegen draadalgen?

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Algen
  • Bericht reacties:0 Reacties
  • Laatste wijziging in bericht:22 maart 2024
Je bekijkt nu Colombo Algisin, werkt dat echt tegen draadalgen?
Colombo Algisin

Een overvloed aan producten is er beschikbaar om algen te bestrijden. Niet allemaal werken ze even goed, en ook niet allemaal zijn ze even veilig voor vissen. Colombo Algisin is één van die wondermiddelen tegen draadalgen. Maar doet het ook echt waarvoor het bedoelt is en is het veilig om te gebruiken? Hoe vaak kun je het gebruiken? Allemaal van die vragen die in je op komen bij het gebruiken van een algen bestrijdingsmiddel.

Hoe gebruik je Colombo Algisin?

Eenvoudig in gebruik is het in ieder geval zeker. Eigenlijk zijn het maar een paar stapjes:

Stap 1: In de verpakking zit een teststrip, controleer daarmee eerst je water. De strip even onder water houden en vervolgens één minuut wachten. Let vooral even op of je niet een erg lage hardheid (kH) van onder de 5, of een lage pH van onder de 6,5 hebt. Mocht dat het geval zijn kun je er beter eerst voor zorgen dat de hardheid wat omhoog wordt gebracht. En de pH weer naar de range van 7 tot 8 gaat alvorens je tegen algen gaat bestrijden.

Stap 2: Strooi het poeder direct over de draadalgen heen en verspreid over je vijver. Per 300 liter water doseer je 15 ml. Heb je een 1.000 of 1.500 ml verpakking, dan is dat één schepje. Heb je een 5.000 ml verpakking dan is één maatschep 150 ml, genoeg voor 3.000 liter water.

Stap 3: Geduld en gewoon even rustig wachten! Pas na een dag of 7 ga je er iets van merken.

Officiaal is er dan Stap 4: na 14 dagen nogmaals doseren. Maar, STOP: dat is meestal gewoonweg niet nodig.

Tijdens de behandeling laat je je pomp, UVC en filter gewoon aan staan. Enige uitzondering is een ozon installatie of eiwitafschuimer die je beter even kunt uitzetten. Mocht je actieve kool of zeoliet in je filter hebben, haal dat er dan tijdelijk uit.

Wat is onze ervaring met Colombo Algisin?

Colombo Algisin
Colombo Algisin

Als je het emmertje openmaakt denk je misschien is ‘dit het nou’. Dat fijne poeder, lijkende op zand met wat grove stukken die er tussen zitten? Zo hoort het er in ieder geval wel uit te zien. Wacht maar tot je het in de vijver gooit.

Algen krijg je eigenlijk altijd wel weg met Colombo Algisin. Van dit product gaan er ontzettend veel over de toonbank en eigenlijk hoor je nooit dat het product geen effect heeft gehad.

Steker nog, het werkt misschien wel beter dan je verwacht. Op de verpakking staat bijvoorbeeld dat je twee doseringen moet gebruiken. Maar dat is in praktijk niet echt nodig. Gewoon één keer doseren en de rest van de verpakking bewaren voor later. Zonde om de andere helft van de pot in je vijver te gooien als de algen toch al weg zijn, vindt je niet?

Lekker makkelijk ook dat je het gewoon direct in de vijver kan gooien. Het beste is verspreiden over de algen langs de wanden. Geen gedoe om eerst aan te maken in water en dat soort gekkigheid.

Verwacht niet dat je na twee dagen van je algen af bent. Algisin werkt echt heel goed, maar het heeft wel wat tijd nodig. Pas na een dag of 7 ga je resultaat zien. De algen blijven vervolgens ook lang weg. Leuk bijeffect is dat je water ook echt wat helderder zal worden. Wat ons betreft één van de betere algenpoeders.

Waar is Colombo Algisin verkrijgbaar?

Op zoek naar een goedkoop adres voor Colombo Algisin? Vergelijk dan de volgende aanbieders.

Colombo Algisin 1000 ml
Voor 2x 10.000l vijver behandeling
Colombo Algisin 2500 ml
Voor 2x 25.000l vijver behandeling
Colombo Algisin 5000 ml
Voor 2x 50.000l vijver behandeling
Colombo Algisin 1000 mlColombo Algisin 2500 mlColombo Algisin 5000 ml
Bekijk bij bol.com, A2KOI of VijverbenodigdhedenBekijk bij bol.com, A2KOI of VijverbenodigdhedenBekijk bij bol.com, A2KOI of Vijverbenodigdheden

Kun je Algisin gebruiken in combinatie met waterplanten?

Draadalgen en algen zijn eigenlijk gewoon waterplantjes, je zou dus verwachten dat ook waterplanten aangetast kunnen worden door een algenmiddel. Maar, vijverplanten zijn een stuk sterker. Zelf heb ik nog niet gemerkt dat waterplanten aangetast worden door het middel. Dan moet ik er wel bijzeggen dat ik geen zuurstofplanten heb, misschien dat die wel iets gevoeliger zijn? Colombo zelf geeft aan dat onderwaterplanten wel lichtjes aangetast kunnen worden, maar weer snel zullen herstellen.

Mag Colombo Algisin samen met steuren gebruikt worden?

Goed om te weten is dat Algisin veilig is voor steuren. Je kunt het prima gebruiken in een vijver met steuren. In tegenstelling tot veel andere producten overigens, lees daarom altijd even de verpakking mocht je een ander product tegen algen willen gebruiken in combinatie met steuren.

Algisin gebruiken in combinatie met andere producten

Ik heb hier zelf geen ervaring mee, maar de leverancier geeft zelf aan dat je bij het gebruik van Colombo Algisin met Morenicol Lernex minimaal 4 weken niet mag combineren. Dat zal niet voor niets zijn, daar hebben wij helaas het antwoord niet op.

Bij welke watertemperatuur te gebruiken?

Het beste effect krijg je boven de 10 graden Celsius. Mocht het daar al iets onder zijn, doet het nog wel iets, maar je merkt wel dat het minder effectief is. Ik heb van verschillende mensen gehoord dat het middel niet goed heeft gewerkt bij een lage watertemperatuur gedurende de winter.

Wat zijn de beste middelen tegen draadalgen?

Er zijn meer dan genoeg goede alternatieven tegen draadalgen te vinden. Colombo Algisin is zeker niet de enige die doet wat het belooft. Je kunt ook een kijkje nemen op ons blog waar we een aantal goede algenpoeders op een rij zetten.

Heb jij zelf ervaring met dit product?

Laat het dan vooral even weten in de reacties, altijd nuttig voor anderen!

Aboutkoi

Wij bieden jou de go-to bron voor informatie over alles wat te maken heeft met Koi en vijvers. Met ruim 20 jaar ervaring in Koi en zelfs de nodige ervaring opgedaan bij échte Japanse kwekers, heeft AboutKoi voor jou de meest informatieve inzichten. Wij vormen het platform voor alles wat te maken heeft met het succesvol houden van Koi.

Geef een reactie