De beste poeders om algen te bestrijden!

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Algen
  • Bericht reacties:0 Reacties
  • Laatste wijziging in bericht:15 oktober 2023
  • Leestijd:12 minuten gelezen
Je bekijkt nu De beste poeders om algen te bestrijden!
Draadalgen

Voor wanneer je op zoek bent naar een goed product om algen te verwijderen en draadalgen te bestrijden, geven wij je de juiste tips. Niemand wacht immers op een poeder wat uiteindelijk geen effect zal hebben.

Het leed dat draagalgen heet

Het lastige van draadalgen is dat ze daadwerkelijk alles kunnen overwoekeren. Vanaf de vijverrand en wanden kunnen ze ontzettend snel groeien en ervoor zorgen dat er complete stukken vijver afgezet worden door algen. Nog nadeliger wordt het wanneer vijverplanten overwoekerd worden door algen en hierdoor verstikken. Of die pomp die je dagelijks moet schoonmaken doordat deze dicht zit door algen. Om nog maar te zwijgen over het filter wat steeds vol zit met groene drab.

Nummer 1: Colombo Algisin tegen draadalgen

Colombo Algisin
Colombo Algisin

Als je met Colombo Algisin je algen niet weg krijgt zou dat vreemd zijn. Dit product werkt echt ontzettend goed. Niet alleen om draadalgen in de vijver te bestrijden, maar ook om de vijver ontzettend helder te krijgen. Met stipt één van de betere producten om algen te bestrijden.

Op het eerste gezicht ziet de poeder er wat vreemd uit. Het lijkt op fijn wit zand, waarin ook wat grotere stukken gemengd zitten. Met de bijgeleverde maatschep kan de poeder zo in de vijver gegooid worden, zonder dat het poeder eerst opgelost hoeft te worden. De werking is wel wat trager, maar ontzettend goed. Dosering is één maatschep (15 ml) per 300 liter vijverwater.

Een groot voordeel van Algisin is dat het prima gebruikt kan worden in combinatie met steuren, windes en goudvissen.

Snelheid van werkingMinder snel, 7+ dagen.
Effect en resultaatZeer goed, afsterven van algen en kraakhelder water. Algen blijven vervolgens lang weg.
Colombo Algisin 1000 ml
Voor 2x 10.000l vijver behandeling
Colombo Algisin 2500 ml
Voor 2x 25.000l vijver behandeling
Colombo Algisin 5000 ml
Voor 2x 50.000l vijver behandeling
Colombo Algisin 1000 mlColombo Algisin 2500 mlColombo Algisin 5000 ml
Bekijk bij bol.com of A2KOIBekijk bij bol.com of A2KOIBekijk bij bol.com of A2KOI

Nummer 2: Kinshi Eco Power

Kinshi Eco Power
Kinshi Eco Power

Door dit poeder blijft de vijver de eerste dag melkachtig van kleur. Iedere dag die daarna volgt wordt de vijver helderder. Kinshi Eco Power kan ook in de winter gebruikt worden om algen te bestrijden. Bij een watertemperatuur van 6 á 7 graden is het nog steeds effectief.

Als dosering dienen 2 schepjes (+/- 65 gram) toegevoegd te worden per 1000 liter water. Een halve dosering doet vaak ook al het effect! Ook zal de hardheid van het water wat omhoog gaan door het toevoegen van Eco Power, dit effect is minimaal, maar verminderd ook de algengroei.

Snelheid van werkingGemiddeld, minimaal 5 dagen.
Effect en resultaatGoed, afsterven van algen. Zelfs bij halve dosering heeft de poeder in veel gevallen al een goed effect.

Nummer 3: Pond Support anti draadalgenpoeder

Pond Support algenpoeder
Pond Support algenpoeder

Met Pond Support algenpoeder volstaat vaak een eenmalige dosering. Eventueel mag deze herhaald worden, maar vaak is dit helemaal niet nodig. Zorg dat je wel twee weken wacht voordat je de poeder opnieuw toevoegt. Dit product is prima werkend en vooral een betaalbaar algenpoeder. De vijver zal eerst wat melkachtig zijn, na één dag is dit weer weggetrokken. Je zult zien dat na enkele dagen, 4-5, de algen langzaamaan beginnen met afsterven.

25 gram (of 20 ml) is voldoende voor 1.000 liter vijverwater. Deze poeder kun je het beste oplossen in een emmer water en goed roeren. Het is prima om hier lauwwarm kraanwater voor te gebruiken, zodat de poeder wat sneller oplost.

Snelheid van werkingGemiddeld tot snel.
Effect en resultaatGoed, afsterven van algen. Groei kan echter binnen enkele weken zo weer beginnen.

Nummer 4: AquaForte Alg stop vloeibaar

AquaForte Alg-Stop
AquaForte Alg-Stop

Meestal werken de milieu bewuste en veilige producten niet erg effectief tegen draadalg. AquaForte Alg Stop doet dat prima. Zeker wanneer we bedenken dat het een veilig product zou moeten zijn voor mens, dier en bacteriën. Door dit product worden de algen niet vernietigd, maar de voedingsstoffen waarop algen groeien worden ontnomen uit het water. Hierdoor laten de algen los van de wanden en komen ze in het filter terecht.

Het nadeel van dit product is dat de dosering vrij groot is. Als startdosering is per 3.000 liter water 100 ml benodigd, en dat wekelijks voor een periode van drie weken.

Snelheid van werkingMinder snel tot gemiddeld.
Effect en resultaatGoed, afsterven van algen. Groei kan echter weer vrij snel beginnen wanneer er gestopt wordt met doseren.

Algenpoeder als beste oplossing tegen draadalgen?

Algen verwijderen of draadalgen bestrijden met algenpoeder is niet altijd de beste optie. Al is het natuurlijk wel de makkelijkste en vaak ook de snelste oplossing. Eigenlijk is het veel beter om de voorkomen dat algen gaan groeien. In de basis kun je dit bereiken door de volgende tips te gebruiken:

Voldoende waterplanten

Waterplanten nemen dezelfde voedingsstoffen uit het water als algen doen. Hoe meer waterplanten, hoe minder voeding er zal overblijven voor algen.

Beperk het aantal vissen

Hoe meer vissen in de vijver, hoe meer voeding en afvalstoffen. Dit zijn juist weer voedingsstoffen voor waterplanten en algen.

Goede waterwaarden en voldoende hardheid

Hoe harder het vijverwater is, hoe minder snel algen zullen ontwikkelen. Waterplanten daarentegen groeien juist gemakkelijker in hard water. De karbonaathardheid (kH) en de totale hardheid (gH) in een vijver met waterplanten boven de 10 is effectief om algen te voorkomen.

Aboutkoi

Wij bieden jou de go-to bron voor informatie over alles wat te maken heeft met Koi en vijvers. Met ruim 20 jaar ervaring in Koi en zelfs de nodige ervaring opgedaan bij échte Japanse kwekers, heeft AboutKoi voor jou de meest informatieve inzichten. Wij vormen het platform voor alles wat te maken heeft met het succesvol houden van Koi.

Geef een reactie