De beste cadeaus voor een Koi liefhebber

Je bekijkt nu De beste cadeaus voor een Koi liefhebber
Beste cadeaus Koi liefhebber

Het vinden van een leuk cadeau kan een hele opgave zijn. Nog lastiger wordt het wanneer je iets wil geven aan een Koi liefhebber, want wat geef je zo iemand? Gelukkig zijn er genoeg accessoires en handige tools te vinden die iedere Koi liefhebber gelukkig maakt. Wij doen een poging om alvast een lijstje te maken van spullen en moois waar de gemiddelde Koi- of vijverliefhebber wel raad mee weet. Inspiratie voor een leuk Koi cadeau!

1. Pluche Koi

Leuk om te hebben, klein en iets simpels wat iedere liefhebber van Koi kan waarderen. Met deze pluche Koi van 22 cm zit je eigenlijk altijd wel goed. Bekijk ook eens: De leukste Koi knuffels en Koi beeldjes.

Pluche Koi knuffel

2. Unieke verlichting met mini onderwaterlampjes

Net een stapje specialer dan normale onderwaterverlichting is deze sfeerverlichting. Deze kleine onderwaterlampjes moet je eens in je vijver zien. Een erg leuk cadeau waar een liefhebber gegarandeerd blij van zal worden. Wat is er leuker dan op een zomeravond bij een verlichte vijver genieten?

Vijver onderwater lampjes
Vijver onderwater lampjes

3. Floating Fish Dome

Ken je ze al? Deze drijvende glazen bollen voor in de vijver waar je vissen doorheen zullen zwemmen. Een hele nieuwe beleving wanneer je aan de vijver zit, voor jou en de Koi. Je hebt ze in allerlei verschillende maten vanaf de medium bol tot deze grote bol van in totaal 70 cm doorsnee! Review over de Fish Dome lezen, zie dan onze Floating Fish Dome recensie.

Fish Dome
Fish Dome

4. Set van drie LED onderwater spots

Verlichting is op een mooie avond niet weg te denken bij de vijver. Met deze set van drie led onderwaterspots kun je de vijver en tuin mooi aankleden. Plug en play en direct genieten aan de waterkant zonder moeilijke installatie.

5. Koisok om veilig Koi te vangen en transporteren

Dit is een typische must-have voor iedere hobbyist. Bij het vangen, bowlen, overplaatsen of opmeten van Koi is het ontzettend veilig en gemakkelijk om een Koisok te gebruiken. Uit een koisok kan een Koi onmogelijk ontsnappen, waardoor er geen schade opgelopen kan worden. Ook voor grotere Koi kun je gemakkelijk deze sok gebruiken.

6. Luxe vijverthermometer

Niet te missen bij een vijver met Koi is een handige thermometer zodat je goed kunt monitoren wat de watertemperatuur doet. De soort voeding is namelijk afhankelijk van de watertemperatuur, daardoor een leuk en fraai cadeautje om aan een Koihobbyist te geven. We hebben ook een blog geschreven waar we de leukste en beste digitale thermometers op een rij hebben gezet. Daarmee kun je de minimum en maximale temperatuur bijhouden, gewoon vanuit de woonkamer!

7. Cadeaubon van favoriete Koiwinkel

Wanneer je het echt niet meer weet kun je altijd terugvallen op een cadeaubon van je favoriete koiwinkel. Daarmee zit je altijd goed. In het volgende vijverseizoen zwemt er weer genoeg moois, kan de filterlijn verbeterd worden of een leuk accessoire mee gekocht worden.

8. Blauwe meettank voor de beste foto’s

Het is bijzonder leuk om bij te houden hoe de ontwikkelingen van Koi verlopen over de jaren heen. Ieder seizoen een foto maken en de lengte bijhouden, maar ook om zo het patroon en de ontwikkeling daarvan goed te monitoren. Met deze blauwe kunststof meettank kun je meten en fotograferen en krijg je de mooiste foto’s door de blauwe achtergrond. Samen met een Koisok kun je Koi risicovrij overbrengen naar de meettank en weer veilig terugzetten in de vijver.

9. Bacteriën kweekset

Iemand die graag met zijn vijver bezig is, vindt het vaak ook leuk om zelf bacteriën te kweken die toegevoegd kunnen worden in de vijver. Dat is niet alleen veel leuker, maar ook vele male effectiever en voordeliger. Je hebt zelf in de hand hoeveel je per keer kweekt met een kweek set zoals deze.

Aboutkoi

Wij bieden jou de go-to bron voor informatie over alles wat te maken heeft met Koi en vijvers. Met ruim 20 jaar ervaring in Koi en zelfs de nodige ervaring opgedaan bij échte Japanse kwekers, heeft AboutKoi voor jou de meest informatieve inzichten. Wij vormen het platform voor alles wat te maken heeft met het succesvol houden van Koi.

Geef een reactie