Beste vijver thermometer draadloos en digitaal

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Koivijvers
  • Bericht reacties:0 Reacties
  • Laatste wijziging in bericht:15 oktober 2023
  • Leestijd:8 minuten gelezen
Je bekijkt nu Beste vijver thermometer draadloos en digitaal
Vijver thermometer draadloos

Ben je op zoek naar een vijver thermometer, draadloos en digitaal? Lees dan eens door de mogelijkheden in deze blog. We hebben de handigste, leukste en mooiste thermometers voor je op een rij gezet. Vooral die kleine temperatuur stationnetjes om water te meten zijn erg leuk om cadeau te geven aan een vijver liefhebber bijvoorbeeld!

Dit zijn de beste digitale thermometers van dit moment

Wat ons betreft behoort onderstaande lijst met thermometers absoluut tot de beste digitale thermometers voor de vijver (of het zwembad) van dit moment. Verderop in dit artikel geven we per digitale thermometer een uitgebreide toelichting.

  1. Vijver thermometer draadloos van Marbella
  2. La Crosse vijver en zwembadthermometer
  3. Velda Solar pond thermometer
  4. Digitale vijver thermometer met meetsonde
  5. Vijver thermometer SuperFish

Digitale thermometers op afstand

Je hebt best wat extra mogelijkheden met een goede thermometer. Wat wij zelf belangrijk vinden is dat de minimale en maximale temperatuur gedurende de dag wordt vastgehouden. Zo heb je een goede indicatie over de fluctuaties in watertemperatuur.

Idealiter heb je een klein stationnetje wat je binnenhuis kunt neerzetten, zo heb je dagelijks goed zicht op de watertemperatuur in je vijver.

Niet alle digitale thermometers blijken betrouwbaar te zijn

Digitale thermometers zijn er in overvloed, maar niet allemaal blijken ze even goed te werken. Er zijn er nogal wat die binnen de kortste keren vol water staan of volledig afzinken naar de bodem. Vooral dat ze vol water staan is een veel gehoorde klacht bij draadloze thermometers. Er zijn zo een aantal merken en types te noemen die je beter niet kunt noemen. Waaronder bekende vijvermerken.

In praktijk blijkt dat je beter de niet-vijvermerken kunt hebben als goede en betrouwbare digitale thermometer.

1. Vijver thermometer draadloos van Marbella

Marbella vijver thermometer draadloos
Marbella vijver thermometer draadloos

De beste en meest veelzijdige thermometer is deze Marbella draadloze thermometer. Je kunt met deze digitale thermometer heel makkelijk de laagste en hoogste watertemperatuur gedurende de dag monitoren.

De drijvende thermometer verzend met draadloos signaal de temperatuur door naar het station, waardoor je vanaf binnenhuis de temperatuur goed in de gaten kunt houden, inclusief de laagste en hoogste waarde gedurende de dag. Handig is ook dat de drijver zelf direct de temperatuur weergeeft. De drijver zelf is lekker robuust en kan best tegen een stootje.

Gelijktijdig zie je op het display ook de temperatuur en luchtvochtigheid binnenhuis. De set is eventueel uit te breiden met maximaal twee temperatuur of vochtigheidssensoren.

Bestel online deze vijver thermometer via bol.com.

2. La Crosse vijver en zwembadthermometer

La Crosse vijver thermometer draadloos
La Crosse vijver thermometer draadloos

Wil je de Porsche onder de thermometers? Dan is deze digitale thermometer echt iets voor jou. Je meet zowel de watertemperatuur als de buitentemperatuur in eens. Met deze digitale thermometer kun je de maximale en minimale temperatuur gedurende de dag monitoren. Je kan daardoor goed in kaart brengen hoe jouw watertemperatuur fluctueert gedurende de dag.

De sensor zelf heeft een prima bereik, en kan een aardig stukje tuin overbruggen. De set werkt op LR3 1,5 V en LR6 1,5V batterijtjes die langdurig meegaan.

Bestel de La Crosse vijver thermometer via bol.com.

3. Velda Solar pond thermometer

Velda Solar Pond
Velda Solar Pond

Drijvende digitale thermometers die je in de vijver kan plaatsen. Weinig verdere extra’s, doet gewoon wat een normale thermometer hoort te doen: de temperatuur duidelijk weergeven. Verwacht verder geen minimale en maximale waardes gedurende de dag of andere extra’s van deze thermometer.

Bestel De Velda Solar Pond thermometer via bol.com.

4. Digitale vijver thermometer met meetsonde

Digitale vijver thermometer
Digitale vijver thermometer

Als je op zoek bent naar een simpele digitale thermometer is dit waarschijnlijk de beste en goedkoopste keuze. Deze digitale vijver thermometer moet je overigens wel op een beschut plekje hangen. Kan wel tegen wat druppels water, maar echt waterdicht wil ik het niet noemen.

Deze thermometer heeft een kabeltje van ongeveer 50 cm snoer, die je in het water dient te hangen. Werkt op cel batterijtjes (1,5 volt) die worden meegeleverd.

Digitale meetsonde direct online bestellen via bol.com.

5. Vijver thermometer in de meest simpele vorm

Vijver thermometer
Vijver thermometer

Geen gedoe met digitale snufjes en draadloze thermometers om vanaf binnen je watertemperatuur op te meten? Waarom kies je dan niet gewoon voor een normale drijvende vijver thermometer zoals deze? Werkt prima, betrouwbaar, geen gedoe met batterijen en je hangt deze zo in bijvoorbeeld je filter.

Bestel deze thermometer online via bol.com.

Aboutkoi

Wij bieden jou de go-to bron voor informatie over alles wat te maken heeft met Koi en vijvers. Met ruim 20 jaar ervaring in Koi en zelfs de nodige ervaring opgedaan bij échte Japanse kwekers, heeft AboutKoi voor jou de meest informatieve inzichten. Wij vormen het platform voor alles wat te maken heeft met het succesvol houden van Koi.

Geef een reactie