Japanse Koi documentaire: de wereld van Koi

Je bekijkt nu Japanse Koi documentaire: de wereld van Koi
Japanse Koi documentaire

Japan is het land wat de basis heeft neergelegd voor de prachtige Koi hobby die wij vandaag de dag hebben. Al aan het begin van de 19e eeuw is deze reis gestart. Toen gaven de inwoners uit een klein dorpje nabij Ojiya voor het eerst de naam Nishikigoi aan de Japanse Koi. Dit betekent vrij vertaald ‘Zwemmende juwelen’ die we vandaag de dag nog steeds mogen bewonderen en verspreid zijn over de gehele wereld. Een goede reden om van dichterbij te aanschouwen hoe de Japanse Koi is ontstaan en hoe het proces om van een kleine Koi een prachtig zwemmend juweel te maken. En wat komt er eigenlijk wel niet bij kijken om deze Koi vervolgens naar ons eigen land en vijver te halen?

Een 28 minuten durende over Japanse Koi

In deze video, die je hier kunt bekijken op ons Youtube kanaal, nemen we je mee in de wereld van Japanse Koi. Deze video gaan in op de historie en ontstaan van de Japanse Koi, hoe Japanse kwekers omgaan met het kweekproces, groeiproces en het selectieproces van jonge Koi. Om je vervolgens meer inzichten te geven over de groeiperiode, het oogsten van de vijvers aan het einde van het seizoen en de competities en shows die vervolgens met hoogwaardige kwaliteit Japanse Koi gespeeld worden.

Uiteindelijk begint het winterseizoen en worden de Koi veilig opgeborgen in binnenvijvers van waaruit de Koi verkocht worden aan winkeliers over de gehele wereld. Ze worden op transport geplaatst, opgevangen bij de winkels in andere landen om vervolgens verkocht te worden aan consumenten.

De gehele reis van de Japanse Koi in één video: “The Journey of Nishikigoi – Japanse Koi Documentary”. Bekijk de complete video op ons YouTube kanaal

Aboutkoi

Wij bieden jou de go-to bron voor informatie over alles wat te maken heeft met Koi en vijvers. Met ruim 20 jaar ervaring in Koi en zelfs de nodige ervaring opgedaan bij échte Japanse kwekers, heeft AboutKoi voor jou de meest informatieve inzichten. Wij vormen het platform voor alles wat te maken heeft met het succesvol houden van Koi.

Dit bericht heeft 2 reacties

  1. Bertus van Zanten

    Mijn Koi karpers zijn mooi groot geworden in achtien jaar Een kleinere Koi heeft een vreemd anders hoofd en ook heeft het grote bulten die wel op springen lijken te staan.Al jaren mee laten zwemmen tussen de anderen Vraag mij af of dat wel verstandig is.

    1. Aboutkoi

      Het klinkt alsof dit geen overdraagbaar probleem is. Ik vermoed eerder een inwendige aandoening die vermoedelijk ook niet gemakkelijk te verhelpen is. Het lijkt me geen probleem dat die Koi vermengd zijn met de andere vissen.

Geef een reactie