Japanse Koi documentaire: de wereld van Koi

Je bekijkt nu Japanse Koi documentaire: de wereld van Koi
Japanse Koi documentaire

Japan, het land wat de basis neerlegde voor de prachtige Koi hobby die wij vandaag de dag hebben. Een reis die reeds gestart is in het begin van de 19e eeuw. Waarbij inwoners uit de kleine dorpjes van Ojiya en Yamakoshi in het Niigata gebied in Japan voor het eerst een vis de naam Nishikigoi gaven.

Zwemmende juwelen die vandaag de dag bewonderd worden door velen verspreid over de gehele wereld. Een goede reden om eens van dichtbij te kijken hoe prachtig het Japanse eiland is met een zeer rijke cultuur. Met natuurlijk een blik op onze geliefde Japanse Koi. Hoe is deze ontstaan en welke stappen worden er doorlopen voordat wij deze prachtige vissen in onze eigen vijvers kunnen aanschouwen?

Een documentaire over Koi

In deze video neem ik je mee in de wereld van Koi. Je kunt de video bekijken op ons Youtube kanaal.

We starten met een stuk historie, het doel van Japanse kwekers, het kweekproces, het uitzetten van de Koi in groeivijvers en het selectie proces. Om vervolgens meer inzichten te geven over de groeiperiode, het oogsten van de vijvers aan het einde van het seizoen en de competities en shows die vervolgens met hoge kwaliteit Koi worden gespeeld.

Uiteindelijk begint het winterseizoen en worden de Koi veilig opgeborgen in binnenvijvers, van waaruit de Koi verkocht worden aan Koi dealers over de gehele wereld. Ze worden op transport geplaatst, opgevangen bij de winkels en Koi dealers om vervolgens verkocht te worden aan consumenten.

De gehele reis in één video: “The Journey of Nishikigoi – Japanse Koi Documentary”.

Bekijk de complete video op ons YouTube kanaal

Aboutkoi

Wij bieden jou de go-to bron voor informatie over alles wat te maken heeft met Koi en vijvers. Met ruim 20 jaar ervaring in Koi en zelfs de nodige ervaring opgedaan bij échte Japanse kwekers, heeft AboutKoi voor jou de meest informatieve inzichten. Wij vormen het platform voor alles wat te maken heeft met het succesvol houden van Koi.

Dit bericht heeft 2 reacties

  1. Bertus van Zanten

    Mijn Koi karpers zijn mooi groot geworden in achtien jaar Een kleinere Koi heeft een vreemd anders hoofd en ook heeft het grote bulten die wel op springen lijken te staan.Al jaren mee laten zwemmen tussen de anderen Vraag mij af of dat wel verstandig is.

    1. Aboutkoi

      Het klinkt alsof dit geen overdraagbaar probleem is. Ik vermoed eerder een inwendige aandoening die vermoedelijk ook niet gemakkelijk te verhelpen is. Het lijkt me geen probleem dat die Koi vermengd zijn met de andere vissen.

Geef een reactie