Beste keuze wintervoer voor Koi

Van wintervoer tot wheatgerm en van all season voeding tot eiwitarm voer. Wat komen we nog meer tegen wanneer we op zoek zijn naar een goede korrel die we in de winter kunnen gebruiken? Juist, we zien door de bomen het bos niet meer! Wat is goed, wat is slecht en aan welke basisregels moeten we ons absoluut houden wanneer de temperatuur sterk begint te dalen.

Eén ding is zeker, als eigenaar van Koi ben jij de persoon die bepaalt wat er op het menu staat. En daarvoor moet je goede keuzes maken. Niet ieder voer is immers even geschikt voor de winter.

De spijsvertering neemt af en de verbranding verminderd

Simpelweg kunnen we stellen dat er minder energie wordt verbrand in de winter. Logisch, kijk maar eens naar de Koi gedurende de winter. Ze zijn veel minder gretig, zwemmen rustig en lijken niet altijd direct te reageren wanneer je in de buurt van de vijver komt.

De spijsvertering is afhankelijk van de watertemperatuur. Hoe lager de temperatuur, hoe minder snel een Koi verbrand. Alle details hierover sparen we je uit, mocht je het interessant vinden kun je hier meer lezen: Koi voeren in de winter of niet?

Het beste wintervoer voor Koi:

  1. Hikari Wheat Germ
  2. Probites Winter-Care
  3. Saki Hikari Multi Season
  4. Kusuri Wheat Germ
  5. Takazumi Easy

Welk voer kan ik gebruiken bij temperaturen onder de 10 graden Celsius?

Wanneer de temperaturen echt gaan afnemen, zoals vaak het geval is in november, dient er opgelet te worden met het voer wat gegeven wordt. Er moet wat aandacht besteed worden aan de juiste voeding. De juiste balans in de voeding is van belang. Zo dient vanzelfsprekend het vetgehalte verlaagd te worden. Dierlijke eiwitten zijn van belang, aangezien deze in de winter prima verteerd worden. En de hoeveelheid suikers dienen zo minimaal mogelijk aanwezig te zijn.

Onderstaand een lijst van de 5 geselecteerde top wintervoertjes die je zonder problemen kunt gebruiken onder de 10 graden Celsius.

Wintervoer #1: Hikari Wheat Germ

Hikari Wheat Germ

Misschien wel het meest bekende wintervoer. En dat is niet voor niets. Het Japanse merk Hikari staat bekend als een topmerk en heeft een zeer grote naam in de Koiwereld. Een bewezen en vertrouwd merk waarover je geen twijfels hoeft te hebben. Met 35% eiwit en slechts 6% vet een ideaal wintervoer wat zowel drijvend als zinkend verkrijgbaar is.

Bekijk op bol.com

Wintervoer #2 Probites Winter-Care

Probites Winter Care

Een voer speciaal afgestemd voor goede verteerbaarheid. Opgebouwd uit hoogwaardige lichaamseigen eiwitten, die ook in de winter bij een langzame spijsvertering nog gemakkelijk verteerd kunnen worden. Probites Winter Care is enkel in de zinkende uitvoering verkrijgbaar. Met 35% eiwitgehalte en 7% aan vet een ideaal wintervoer. Een ander voordeel van Probites Winter Care is dat de vervuiling erg minimaal is, dat scheelt enorm in de kleur van je water en belasting van je filter.

Bekijk op bol.com

Wintervoer #3 Saki Hikari Multi Season

Saki Hikari Multi Season

Helaas niet de goedkoopste variant. Maar ongetwijfeld één van de meest complete, mogelijk zelfs het meest compleet verkrijgbare voer. Met Saki Hikari zit je altijd goed. Multi Season is bij uitstek geschikt voor lagere watertemperaturen. Voer bij lage temperaturen niet meer dan ééns per dag met dit voer. Dit wintervoer bevat 40% ruwe eiwitten, waarvan een groot gedeelte dierlijk. Met deze voeding komen Koi in optimale conditie de winter door.

Bekijk op bol.com

Wintervoer #4 Kusuri Wheat Germ

Kusuri Wheat Germ

Kusuri heeft een zeer compleet wintervoer met een groot aantal toegevoegde supplementen die de gezondheid en vitaliteit bevorderen. Deze voeding kan het gehele jaar gebruikt worden, maar is voornamelijk geschikt als wintervoeding. Bevat een gering ruw eiwitpercentage van slechts 26%, bestaande uit voor een groot deel dierlijke eiwitten. Een van de toevoegingen is Kusuri Klay, waardoor een eventueel additioneel klei product overbodig wordt.

Bekijk op bol.com

Wintervoer #5 Takazumi Easy

Takazumi Easy

Een goedkoper alternatief is Takazumi Easy. Geen verkeerde keuze en afgestemd voor lagere watertemperaturen. Easy is een zinkend wintervoer bestaande uit 33% ruwe eiwitten en 6% vet. Compleet en betaalbaar.

Bekijk op bol.com

Zinkend wintervoer voor Koi

In de winter is het helemaal niet erg om zinkend wintervoer te gebruiken. Voor de ruststand van de vissen is dat zelfs alleen maar beter. Koi zijn minder actief en zwemmen vaker over de bodem, dat is puur het natuurlijke gedrag bij koudere temperaturen. Het kan een bewuste keuze zijn om ervoor te kiezen om koi in de winter dan ook zinkend te voeren.

Dit is overigens geen noodzaak, ook drijvend kun je gewoon doorvoeren. Van de bovenstaande soorten voer zijn een aantal varianten zinkend. Waaronder Hikari Wheat Germ Sinking, Probites Winter Care, en Takazumi Easy.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *