Beste keuze wintervoer voor Koi

Je bekijkt nu Beste keuze wintervoer voor Koi
Koivoer Winter beste voeding

Van wintervoer tot wheatgerm en van all season voeding tot eiwitarm voer. Wat is nu eigenlijk precies een goede korrel die we in de winter voor Koi kunnen gebruiken? Eigenlijk zijn er zo ontzettend veel soorten voer verkrijgbaar, maar wat is nu precies goed, wat is slecht en aan welke basisregels moeten we ons absoluut houden wanneer de temperaturen laag zijn? Besef je dat jij als eigenaar van Koi degene bent die bepaalt wat er op het menu staat. Het is daardoor belangrijk om een goede keuze te maken, niet ieder voer is namelijk geschikt voor de winter.

Het beste wintervoer voor Koi

  1. Hikari Wheat Germ
  2. Probites Winter-Care
  3. Saki Hikari Multi Season
  4. Kusuri Wheat Germ
  5. Takazumi Easy

Spijsvertering neemt af en de verbranding vertraagt

In de winter wordt er minder energie verbrand. Dat is logisch, kijk maar eens naar de activiteiten van Koi gedurende de winter. Ze zijn veel minder gretig, zwemmen rustig en lijken niet altijd direct te reageren wanneer je in de buurt van de vijver komt. In de zomer is dat natuurlijk wel even anders.

Bij Koi is de spijsvertering afhankelijk van de watertemperatuur. Hoe lager deze is, hoe minder snel er verbrand wordt. Wanneer je hier alle details over wilt lezen, dan vind je het wellicht interessant om dit artikel te lezen: Koi voeren in de winter of niet?

Welk voer kan ik gebruiken bij temperaturen onder de 10 graden Celsius?

Wanneer de temperaturen echt gaan afnemen, zoals vaak het geval is in november, dient er opgelet te worden met wat voor voeding er gegeven wordt. De juiste balans in voeding is van belang en het vetgehalte moet verlaagd worden. Dierlijke eiwitten zijn juist wel van belang, aangezien deze in de winter prima verteerd worden. Als laatste dienen de hoeveelheid suikers zo minimaal als mogelijk aanwezig te zijn. Onderstaand hebben wij 5 top wintervoertjes geselecteerd die je prima kunt gebruiken onder de 10 graden Celsius.

1. Hikari Wheat Germ wintervoer

Hikari Wheat Germ

Misschien wel het meest bekende wintervoer. En dat is niet voor niets. Het Japanse merk Hikari staat bekend als een topmerk en heeft een zeer grote naam in de Koiwereld. Een bewezen en vertrouwd merk waarover je geen twijfels hoeft te hebben. Met 35% eiwit en slechts 6% vet een ideaal wintervoer wat zowel drijvend als zinkend verkrijgbaar is.

Hikari Wheat Germ is verkrijgbaar bij bol.com en A2KOI.

2. Probites Winter-Care

Probites Winter Care

Een voer speciaal afgestemd voor goede verteerbaarheid. Opgebouwd uit hoogwaardige lichaamseigen eiwitten, die ook in de winter bij een langzame spijsvertering nog gemakkelijk verteerd kunnen worden. Probites Winter Care is enkel in de zinkende uitvoering verkrijgbaar. Met 35% eiwitgehalte en 7% aan vet een ideaal wintervoer. Een ander voordeel van Probites Winter Care is dat de vervuiling erg minimaal is, dat scheelt enorm in de kleur van je water en belasting van je filter.

Probites Winter-Care is verkrijgbaar bij bol.com en A2KOI.

3. Saki Hikari Multi Season voor de winter

Saki Hikari Multi Season

Helaas niet de goedkoopste variant. Maar ongetwijfeld één van de meest complete, mogelijk zelfs het meest compleet verkrijgbare voer. Met Saki Hikari zit je altijd goed. Multi Season is bij uitstek geschikt voor lagere watertemperaturen. Voer bij lage temperaturen niet meer dan ééns per dag met dit voer. Dit wintervoer bevat 40% ruwe eiwitten, waarvan een groot gedeelte dierlijk. Met deze voeding komen Koi in optimale conditie de winter door.

Saki Hikari Multi Season is verkrijgbaar bij bol.com en A2KOI.

4. Kusuri Wheat Germ als wintervoer

Kusuri Wheat Germ

Kusuri heeft een zeer compleet wintervoer met een groot aantal toegevoegde supplementen die de gezondheid en vitaliteit bevorderen. Deze voeding kan het gehele jaar gebruikt worden, maar is voornamelijk geschikt als wintervoeding. Bevat een gering ruw eiwitpercentage van slechts 26%, bestaande uit voor een groot deel dierlijke eiwitten. Een van de toevoegingen is Kusuri Klay, waardoor een eventueel additioneel klei product overbodig wordt.

Kusuri Wheat Germ is verkrijgbaar bij bol.com en Toppy.

5. Takazumi Easy (zinkend) als wintervoer

Takazumi Easy

Een wat goedkoper alternatief is Takazumi Easy. Dit voer is afgestemd op een lagere watertemperatuur. Easy is een zinkend wintervoer wat bestaat uit 33% ruwe eiwitten en 6% vet. Een compleet voer met een laag vetpercentage, ideaal voor de winterperiode. Extra handig is dat dit voer verpakt is in een emmertje.

Takazumi Easy is verkrijgbaar bij bol.com en A2KOI.

Zinkend wintervoer voor Koi

In de winter is het helemaal niet erg om zinkend wintervoer te gebruiken. Voor de ruststand van de vissen is dat zelfs alleen maar beter. Koi zijn minder actief en zwemmen vaker over de bodem, dat is puur het natuurlijke gedrag bij koudere temperaturen. Het kan een bewuste keuze zijn om ervoor te kiezen om koi in de winter dan ook zinkend te voeren.

Dit is overigens geen noodzaak, ook drijvend kun je gewoon doorvoeren. Van de bovenstaande soorten voer zijn een aantal varianten zinkend. Waaronder Hikari Wheat Germ Sinking, Probites Winter Care, en Takazumi Easy.

Aboutkoi

Wij bieden jou de go-to bron voor informatie over alles wat te maken heeft met Koi en vijvers. Met ruim 20 jaar ervaring in Koi en zelfs de nodige ervaring opgedaan bij échte Japanse kwekers, heeft AboutKoi voor jou de meest informatieve inzichten. Wij vormen het platform voor alles wat te maken heeft met het succesvol houden van Koi.

Geef een reactie