Hirasawa Koi Farm, massa kweker uit Niigata

Je bekijkt nu Hirasawa Koi Farm, massa kweker uit Niigata
Hirasawa Koi Farm

Dit is wellicht één van de meest imposante kwekers uit de Niigata gebied. De Hirasawa Koi Farm, ookwel de Marusei Koi Farm genaamd, is een bekende kweker die zich voornamelijk richt op eenkleurige grote Koi. Je kunt hier Koi aantreffen die groter zijn dan 1 meter.

Hoe de kwekerij in 1960 is opgericht

In 1960 heeft Seitaro Hirasawa de kwekerij opgericht, waarna deze zeer snel uitgegroeid is tot de grootste van de omgeving. En overigens nog steeds één van de grootste kwekers is. Seitaro had in de eerste jaren vooral interesse in de Ogon variëteiten, wat hem ook heeft overgehaald om zelf te gaan kweken. Pas later is hij samen met zijn twee zoons gestart en heeft hij de doelen gesteld om de grootste kweker van de regio te worden. Ook wilde hij de kweker zijn waar je alle variëteiten kunt terugvinden, wat hem aardig is gelukt, vooral in de beginjaren.

Stapelen bij kweker Hirasawa
Stapelen bij kweker Hirasawa

De grootste Koi kweker uit de regio

Zijn plannen werden uitgevoerd en waren niet zonder succes. De kweker bezit minimaal 6 Koihuizen en beschikt over meer dan 300 opgroei vijvers die het mogelijk maken om massaal te produceren. Hoewel zijn naam door hobbyisten niet direct wordt verbonden aan kwaliteit, kun je hier ontzettend veel moois vinden.

Zijn grootste groeivijver, of mudponds genaamd, is ruim 16 hectare. En in totaal hebben zijn vijvers een opgeteld oppervlak van ruim 100.000 vierkante meter. Daarnaast zijn er 125 fry ponds, ondiepe vijvers speciaal bedoelt voor het pasgeboren jongbroed.

Overbezetting kent Hirasawa niet

Wij zijn altijd redelijk paranoïde als het om overbezetting gaat, zo kennen wij de basisregel om niet meer dan 1 Koi per 1000 liter water te houden. Bij Hirasawa gaat dat zonder twijfel niet op, zijn bassins puilen uit van de Koi zoals je in de video kunt zien. En toch blijkt deze kweker alles onder controle te hebben zover het oog kan zien, zijn Koi zijn actief en in zeer goede conditie.

Variëteiten van de Hirasawa Koi Farm

Deze kweker heeft zichzelf in de beginjaren het doel gesteld om alle variëteiten te kweken, zodat er als het ware een plek is waar dealers of winkels naartoe kunnen om alle soorten Koi aan te kopen. Hoewel hij hierdoor geen echt specialisme heeft ontwikkeld, staat hij vooral goed bekend om zijn eenkleurige Koi met groeipotentie. Denk aan Chagoi, Karashigoi, Kigoi en Benigoi. Ook voor een goede Shusui, Mizuho Ogon, Asagi of Hi- of Ki Utsuri ben je hier op het juiste adres. Natuurlijk zijn hier ook Sanke, Showa en Kohaku te vinden, al ben ik persoonlijk van mening dat je daarvoor beter naar andere kwekers kunt kijken.

Aboutkoi

Wij bieden jou de go-to bron voor informatie over alles wat te maken heeft met Koi en vijvers. Met ruim 20 jaar ervaring in Koi en zelfs de nodige ervaring opgedaan bij échte Japanse kwekers, heeft AboutKoi voor jou de meest informatieve inzichten. Wij vormen het platform voor alles wat te maken heeft met het succesvol houden van Koi.

Geef een reactie