Fujimac eco luchtpomp, wat kunnen we verwachten?

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Luchtpompen
  • Bericht reacties:0 Reacties
  • Laatste wijziging in bericht:15 oktober 2023
  • Leestijd:11 minuten gelezen
Je bekijkt nu Fujimac eco luchtpomp, wat kunnen we verwachten?
Fujimac luchtpompen

AquaDistri, groothandel voor onder andere bekende merken zoals SuperFish, Koi Pro en Colombo, is met een nieuw merk luchtpompen gekomen. De Fujimac Eco luchtpompen serie. De serie is voor Nederland en België nieuw op de markt, maar helemaal nieuw lijken ze niet te zijn. In andere andere landen zijn de luchtpompen al een aantal jaren beschikbaar. Laten we eens een voorproefje nemen over de informatie en ervaringen die beschikbaar zijn over de Fujimac luchtpomp.

Duurzame, efficiënte en zeer stille luchtpomp

Fujimac luchtpomp
Fujimac luchtpomp

De leverancier schrijft samengevat dat deze luchtpompen zeer duurzaam en efficiënt zijn, ontwikkeld en vervaardigd in Japan. De luchtpompen zijn energiezuinig, stil en produceren weinig interne warmte. Juist dat zorgt ervoor dat de luchtmembranen langer zullen meegaan.

De luchtpomp is zeer stil, met een geluidsniveau van tussen de 32 dB voor het kleinste model en 41 dB voor het zwaarste model. Het merendeel van andere merken luchtpompen komt daar ver bovenuit komen, dus dat belooft al veel goeds. Geen last van brommende luchtpompen meer in de schuur.

Fujimac luchtpomp modellen

Fujimac zuurstofpomp
Fujimac zuurstofpomp

De Fujimac luchtpompen hebben een hoge luchtopbrengst wanneer je ze vergelijkt op Wattage met andere luchtpompen. De druk van de pompen is prima te noemen.

De leverancier geeft 3 jaar volledige garantie op deze luchtpompen. Dat geeft ook wel aan dat ook zij groot vertrouwen hebben in de levensduur. Want dat zal ongetwijfeld daarmee te maken hebben, immers zouden ze anders om komen in de garantieaanvragen.

ModelMax. capaciteitDrukVerbruikPrijzen vergelijken
Fujimac 402.400 l/h0,014 MPA27 WattA2KOI, bol.com
Fujimac 603.600 l/h0,015 MPA35 WattA2KOI, bol.com
Fujimac 1006.000 l/h0,018 MPA68 WattA2KOI, bol.com
Fujimac 1509.000 l/h0,020 MPA100 WattA2KOI, bol.com
Fujimac 20012.000 l/h0,020 MPA140 WattA2KOI, bol.com
Fujimac 25015.000 l/h0,020 MPA186 WattA2KOI, bol.com
Fujimac 30018.000 l/h0,020 MPA250 WattA2KOI, bol.com

Bekijk Fujimac luchtpompen bij bol.com.

Premium klasse luchtpomp, is dat terecht?

Met de aangegeven adviesprijzen vallen deze luchtpompen direct in de premium klasse. Maar kunnen we ze ook daadwerkelijk vergelijken met andere premium klasse luchtpompen, zoals bijvoorbeeld Secoh of Nitto luchtpompen?

Stel we nemen een Nitto LA-100 luchtpomp, geeft 6000 liter per uur met een stroomverbruik van 100 Watt. De Fujimac 100 geeft dezelfde luchtopbrengst met slechts 68 Watt. Niet slecht dus!

Datzelfde geldt overigens voor garantie. Bijna alle merken luchtpompen geven slechts twee jaar, ook bijvoorbeeld een dure Nitto of Secoh luchtpomp. Fujimac geeft 3 jaar, weer een plus in de vergelijking.

Geluidsniveau vergelijken is lastig, maar op Youtube zijn verschillende video’s te zien waarin goed gesproken wordt over het geluidsniveau, wat relatief laag blijkt te zijn. Ook de luchtopbrengst is erg netjes. Zie bijvoorbeeld deze video.

FujiMac luchtpomp recensie, zijn ze echt goed?

We hebben wat research voor je gedaan, want zijn de Fujimac luchtpompen echt goed? Het zijn geen gehele nieuwe luchtpompen. Want er blijkt al wat informatie op internet te vinden te zijn. De pompen zijn al enkele jaren verkrijgbaar in de US. En dat is mooi, want dan weten we tenminste wat we kopen!

Fujimac luchtpomp
Fujimac luchtpomp

In een luchtpomp vergelijking (Engelstalige video) wordt duidelijk aangegeven “De beste luchtpompen van dit moment is één van deze twee zijn: de Fujimac en de Secoh luchtpomp”. Dat is een goede binnenkomer. De reden volgens hem is doordat ze met “Rare-earth magnets” werken. Daar had ik dus nog niet eerder van gehoord, maar het bestaat dus echt. Wikipedia geeft aan ‘Zeldzame-aardemagneten zijn magneten die gebaseerd zijn op zeldzame aarden’ (lees meer op Wikipedia)

Hierdoor blijken de luchtpompen minder stroom te verbruiken. En vooral ook minder hitte te produceren, wat eigenlijk de meeste voordelen oplevert. Daarnaast produceren ze daardoor minder hitte. En juist daardoor zullen de interne componenten koeler blijven en een langere levensduur hebben. In bijna alle luchtpompen worden de membranen van EPDM gemaakt. EPDM wordt afgebroken door hitte, oftewel een kortere levensduur hoe warmer de luchtpompen worden.

Ook op webshops die in de US veel gebruikt worden, zoals Amazon, staan al vol met reviews over deze pompen. Waaronder reviews met: “Super stil en sterke druk”, “Absoluut de stilste luchtpomp die ik ooit heb gehad”, “Erg stil”.

Ik heb ook deze gevonden: “Er wordt mee gepronkt als de meest efficiënte in zijn klasse is, maar ik praktijk merk ik geen verschil in verbruik en druk met mijn HiBlow HP80”. Niet direct negatief natuurlijk, want de HiBlow HP80 zit in hetzelfde prijssegment.

Samenvattend over Fujimac luchtpompen

Oké eerlijk, de pompen beloven zeker goed te zijn met het lezen van al die goede reviews uit de US. Ze lijken sowieso stiller te zijn dan bijna alle andere luchtpompen, het energieverbruik is erg laag, de warmteontwikkeling is gering. En vooral goede reacties, samenvattend nog een aantal belangrijke eigenschappen van deze luchtpompen:

  • Ingebouwde safety switch. Een circuit onderbreker zorgt ervoor dat er geen schade aangericht kan worden aan de pomp zelf.
  • Ze werken op basis van zelfdezame-aardemagneten, waardoor de synthetische membranen het enige zijn wat beweegt. Geen gedoe met zuigers, lagers of andere items die verslijten. Overigens niet speciaal nieuw, meer dan genoeg andere pompen bieden dit, ook in de goedkopere klasse.
  • Erg compacte luchtpompen, lekker klein.
  • Gemakkelijk te onderhouden. De leverancier geeft aan dat onderhoud niet meer dan 15 minuten in beslag zal nemen. Dat gaat dan om het compleet opnieuw in elkaar zetten van de pomp
  • Een stabiele airflow. Geen drukverschil en een constante druk. Dat blijkt ook uit een van de video’s die ik in bovenstaande blog besprak.

Aboutkoi

Wij bieden jou de go-to bron voor informatie over alles wat te maken heeft met Koi en vijvers. Met ruim 20 jaar ervaring in Koi en zelfs de nodige ervaring opgedaan bij échte Japanse kwekers, heeft AboutKoi voor jou de meest informatieve inzichten. Wij vormen het platform voor alles wat te maken heeft met het succesvol houden van Koi.

Geef een reactie