FujiMac Eco luchtpomp, modellen en ervaring

Je bekijkt nu FujiMac Eco luchtpomp, modellen en ervaring
Fujimac luchtpompen

De FujiMac Eco luchtpompen zijn niet meer weg te denken op de Europese markt. In 2019 werden deze luchtpompen naar Europe gebracht, hoewel deze toen in andere landen al reeds enkele jaren beschikbaar waren. We vergelijken deze duurzame, efficiënte en zeer stille luchtpompen en bekijken de mogelijkheden en ervaring van FujiMac.

Duurzame, efficiënte en zeer stille luchtpomp

De FujiMac luchtpompen staan bekend om de zeer hoge opbrengst, ze zijn dan ook ontzettend duurzaam en efficiënt. Dat komt omdat ze weinig vibreren en daardoor zeer stil zijn en weinig ruimte produceren. Dat betekent niet alleen een zeer laag stroomverbruik, maar ook dat de luchtmembranen van deze luchtpompen een lange levensduur hebben.

Het geluidsniveau is slechts 32 decibel voor het kleinste model en loopt op tot de lage 41 decibel voor het meest krachtige model. In praktijk hoor je ze dan ook haast niet brommen maar meer een licht suizend geluid. Andere merken luchtpompen komen hier vaak ver bovenuit. Met de kracht zit het daarnaast zeer goed. FujiMac luchtpompen hebben een ontzettend hoge opbrengst en leveren veel druk waardoor ze ook op een grotere diepte goed functioneren.

Fujimac luchtpomp
Fujimac luchtpomp

Fujimac luchtpomp modellen

De Fujimac luchtpompen hebben een hoge luchtopbrengst wanneer je ze vergelijkt op Wattage met andere luchtpompen. De druk van de pompen is prima te noemen. Standaard geeft de leverancier 3 jaar volledige garantie op deze luchtpompen, wat al een indicatie geeft over de kwaliteit en de levensduur.

ModelMax. capaciteitDrukVerbruikPrijzen vergelijken
Fujimac 402.400 l/h0,014 MPA27 WattA2KOI, bol.com
Fujimac 603.600 l/h0,015 MPA35 WattA2KOI, bol.com
Fujimac 1006.000 l/h0,018 MPA68 WattA2KOI, bol.com
Fujimac 1509.000 l/h0,020 MPA100 WattA2KOI, bol.com
Fujimac 20012.000 l/h0,020 MPA140 WattA2KOI, bol.com
Fujimac 25015.000 l/h0,020 MPA186 WattA2KOI, bol.com
Fujimac 30018.000 l/h0,020 MPA250 WattA2KOI, bol.com

Bekijk Fujimac luchtpompen bij bol.com.

FujiMac Eco luchtpompen
FujiMac Eco luchtpompen

Een premium klasse luchtpomp

De prijzen van FujiMac liggen een stap hoger dan de gemiddelde luchtpomp, daardoor vallen de luchtpomp direct in de prijsklasse van meer premium producten. De vraag is of je deze luchtpompen daarmee kunt vergelijken, bijvoorbeeld met Secoh of Nitto.

Stel we vergelijken een Nitto LA-100 luchtpomp, geeft 6.000 liter per uur met een stroomverbruik van 100 Watt. De Fujimac 100 geeft dezelfde luchtopbrengst met slechts 68 Watt.

Datzelfde geldt voor garantie. Terwijl merken zoals Nitto of Secoh slechts 2 jaar garantie geven, geeft FujiMac 3 jaar garantie op de luchtpompen. Het is daarbij het vermelden waard dat de leverancier van deze luchtpompen zeer goed omgaat met garantieafwikkeling.

Wat betreft geluidsniveau dan zijn de FujiMac Eco luchtpompen duidelijk stiller dan zowel de Nitto als de Secoh luchtpompen, hoewel daar geen groot verschil in zit. Je kunt in deze video een vergelijking zien van het geluid en de luchtopbrengst.

FujiMac luchtpomp recensie, zijn ze echt goed?

We hebben wat research voor je gedaan, want zijn de Fujimac luchtpompen echt goed? Het zijn geen gehele nieuwe luchtpompen. Want er blijkt al wat informatie op internet te vinden te zijn. De pompen zijn al enkele jaren verkrijgbaar in de US. En dat is mooi, want dan weten we tenminste wat we kopen!

In een luchtpomp vergelijking (Engelstalige video) wordt duidelijk aangegeven “De beste luchtpompen van dit moment is één van deze twee zijn: de Fujimac en de Secoh luchtpomp”. Dat is een goede binnenkomer. De reden volgens hem is doordat ze met “Rare-earth magnets” werken. Daar had ik dus nog niet eerder van gehoord, maar het bestaat dus echt. Wikipedia geeft aan ‘Zeldzame-aardemagneten zijn magneten die gebaseerd zijn op zeldzame aarden’ (lees meer op Wikipedia)

Hierdoor blijken de luchtpompen minder stroom te verbruiken. En vooral ook minder hitte te produceren, wat eigenlijk de meeste voordelen oplevert. Daarnaast produceren ze daardoor minder hitte. En juist daardoor zullen de interne componenten koeler blijven en een langere levensduur hebben. In bijna alle luchtpompen worden de membranen van EPDM gemaakt. EPDM wordt afgebroken door hitte, oftewel een kortere levensduur hoe warmer de luchtpompen worden.

Ook op webshops die in de US veel gebruikt worden, zoals Amazon, staan al vol met reviews over deze pompen. Waaronder reviews met: “Super stil en sterke druk”, “Absoluut de stilste luchtpomp die ik ooit heb gehad”, “Erg stil”.

Ik heb ook deze gevonden: “Er wordt mee gepronkt als de meest efficiënte in zijn klasse is, maar ik praktijk merk ik geen verschil in verbruik en druk met mijn HiBlow HP80”. Niet direct negatief natuurlijk, want de HiBlow HP80 zit in hetzelfde prijssegment.

Samenvattend over de Fujimac luchtpompen

Belangrijke eigenschappen van de FujiMac luchtpompen die vermeld kunnen worden zijn de volgende:

  • Zeer laag energieverbruik in vergelijking met vergelijkbare luchtpompen.
  • Weinig warmteontwikkeling.
  • Weinig geluidsproductie, behoren tot de meest stille luchtpompen verkrijgbaar.
  • Ingebouwde safety switch met circuit onderbreker wanneer er een storing otpreed.
  • Gemakkelijk onderhoud bij vervangen van membranen of schoonmaken luchtfilter.
  • Zeer stabiele luchtopbrengst, constante druk en daarmee weinig drukverschillen tijdens opereren.

Aboutkoi

Wij bieden jou de go-to bron voor informatie over alles wat te maken heeft met Koi en vijvers. Met ruim 20 jaar ervaring in Koi en zelfs de nodige ervaring opgedaan bij échte Japanse kwekers, heeft AboutKoi voor jou de meest informatieve inzichten. Wij vormen het platform voor alles wat te maken heeft met het succesvol houden van Koi.

Geef een reactie