Koi Museum in Ojiya, Nishikigoi No Sato

Je bekijkt nu Koi Museum in Ojiya, Nishikigoi No Sato
Binnenvijver Ojiya Koi Museum

Ojiya”, haast iedere Koiliefhebber heeft wel eens gehoord van dit dorpje. Een groot deel van de Koi die naar Nederland komen blijken uit dat dorpje en haar omgeving te komen. Het lijkt haast wel of alles hier draait om Koi. En dat is voor een groot deel ook waar. Er is zelfs een heus Koi museum, genaamd Nishikigoi No Sato. Wat staat voor iets als Nishikigoi dorp.

Ojiya Koi Museum
Ojiya Koi Museum

Eén van de hallen Ojiya Koi MuseumNishikigoi No Sato is zeker het bezoeken waard. Hoewel het gaat om een klein museum, is er genoeg te vinden en te zien voor liefhebbers van Koi. Gelijk bij binnenkomst mag duidelijk zijn dat het museum volledig is ingericht voor Koifanaten, uitgebreide stukken aan de muren zijn te zien over onder andere de historie achter Nishikigoi. Alles wat in het museum te lezen is, is zowel in het Japans als in het Engels weergegeven. Ook zijn een groot aantal aquariums te vinden waarin kleinere Koi rondzwemmen. Een stukje verder door de kamers van het museum loop je recht op een grote indoor vijver af.

Van flink formaat, geschat op ongeveer 15 meter doorsnede.Wat ook wel mag, er zwemt een flinke partij aan Koi in die gulzig op je af komen zwemmen. Het zijn dan wel geen vissen van topkwaliteit, maar ze mogen er zeker wezen! De gemiddelde kwaliteit ligt een stuk hoger als wat de gemiddelde hobbyist dagelijks in zijn vijver mag aanschouwen. Het is hier mogelijk zelf de Koi te voeren, wat genoeg mensen hier dan ook doen.

Tuin Ojiya Koi Museum
Tuin Ojiya Koi Museum

Door de eerstvolgende deur naar buiten te nemen val je in het volgende paradijsje.. een netjes onderhouden Japanse tuin vol met prachtige waterpartijen en watervallen. Volledig ingericht volgens Japanse stijl: Japanse boompjes en planten zoals de Japanse esdoorn, grote sierkeien en stapstenen. En natuurlijk niet te vergeten ook hier weer vol met Koi.

Je eigen Koi in het Ojiya Koi Museum

Binnenvijver Ojiya Koi Museum
Binnenvijver Ojiya Koi Museum

Het is zomaar mogelijk dat je tijdens je bezoek een band opbouwt met één of meerdere van de Koi in het binnen verblijf. Geen punt, het is mogelijk om een Koi aan te schaffen en als het ware te sponsoren. Voor, naar horen zeggen, 50,000 yen kun je één van de Koi adopteren en deze een eigen naam geven. Hiervan wordt een bordje gemaakt met ook jouw naam erop en deze wordt direct bij de ingang opgehangen. Je zult in ieder geval niet de eerste zijn, want er hangen er al voldoende.

Locatie

Buitenvijvers Ojiya Koi Museum
Buitenvijvers Ojiya Koi Museum

Mocht je ooit in Japan zijn, misschien wel om je eigen Koi uit te zoeken, is dit museum zeker de moeite waard. Het Museum is zoals gezegd te vinden in Ojiya, om precies te zijn hier. Het museum is geopend van 9 uur in de ochtend tot 6 uur in de avond. Voor 500 Yen, omgerekend nog geen 5 euro, kun je hier voor een aantal uren je ogen uitkijken!

 

 

 

 

Aboutkoi

Wij bieden jou de go-to bron voor informatie over alles wat te maken heeft met Koi en vijvers. Met ruim 20 jaar ervaring in Koi en zelfs de nodige ervaring opgedaan bij échte Japanse kwekers, heeft AboutKoi voor jou de meest informatieve inzichten. Wij vormen het platform voor alles wat te maken heeft met het succesvol houden van Koi.

Geef een reactie