Koi boeken: de leukste en meest informatieve Koi boeken

Je bekijkt nu Koi boeken: de leukste en meest informatieve Koi boeken
Koi boeken

Een overzicht van de leukste en meest interessante Koi boeken. In deze lijst staan een aantal aanraders als het gaat om informatieve boeken om meer te leren over Koi variëteiten en de Koi hobby in het algemeen. We hebben ons beperkt tot de boeken die wij zelf gelezen hebben en kennen, om zo een eerlijk oordeel te kunnen bieden over de boeken.

1. Mini-encyclopedie Koi-karpers

Compact van formaat, maar boordevol met goede en vooral nuttige informatie die je ongetwijfeld nog eens kunt gebruiken tijdens het uitoefenen van je hobby. Eerlijk gezegd vind ik het dan ook niet nodig om ‘mini’ in de boektitel op te nemen: want dat is het zeker niet met 208 pagina’s nuttige informatie. De encyclopedie over Koi bestaat uit vier delen. Deel één gaat in op filtersysteem, bacteriehuishouding en waterkwaliteit. Alles dus wat je nodig hebt om Koi gezond te houden. Het tweede deel gaat in op hoe Koi vijvers aangelegd kunnen worden en wat daar allemaal bij komt kijken. In het derde deel wordt ingegaan op Koi zelf, van gezondheid en voedingsbehoeften tot en met het kweken. Ook gaat het in op deelname aan Koi shows. In het vierde en laatste deel wordt een groot aantal Koi variëteiten en waaraan ze te kenmerken zijn omschreven.

Mini Encyclopedie Koi Karpers voorzijde
Mini Encyclopedie Koi Karpers voorzijde

Wat vinden wij van het boek de mini-encyclopedie koi-karpers?

Dit Koi boek is gemakkelijk door te lezen maar bevat wel voldoende diepgang om er iets van te leren. Het gaat zelfs in op hoe Koi ontwikkelen, hoe je Koi kunt herkennen die de neiging hebben sneller dik te worden, enzovoorts. Ik gaf al aan dat het niet nodig is dit boek ‘mini’ te noemen, want het is met zekerheid ‘groot’ wat betreft informatie en inhoud. Er zijn heel wat minder informatieve boeken over Koi die veel minder info geven. Voor de prijs die het boek kost zeker de moeite waard.

De mini-encyclopedie koi-karpers is aan te kopen bij bol.com.

2. De Koi Dokter van Maarten Lammens

Een Koi boek wat de basis vormt voor gezonde Koi. Want dat is écht wat je mag verwachten van dit Koi boek geschreven door Maarten Lammens. Een Koidokter uit België die een gigantsiche hoeveelheid kennis heeft opgebouwd in zijn ruim 18 jaar praktijkervaring voordat hij zijn boek heeft geschreven. Het boek gaat op veel verschillende aspecten in, zoals waterkwaliteit en eigenschappen van Koi. En als er één boek is wat ingaat op Koiziekten en hoe deze te behandelen is het wel ‘De Koi Dokter’. Opbouw van de huid en slijmlaag, infectieuze en niet infectieuze ziekten, parasieten, bacteriën, schimmels, virussen, je kunt het niet bedenken of het staat omschreven in dit boek. Inclusief het advies van Maarten wanneer het gaat over behandelingen en methoden om alternatief te behandelen

De Koi Dokter boek
De Koi Dokter boek

Wat vinden wij van het boek De Koi Dokter?

Een enorm compleet en bovendien goed leesbaar boek, ook voor minder ervaren Koi hobbyisten. Zijn boek gaat in op alle belangrijke onderdelen van de Koi hobby met vooral eenf linke diepgang in Koiziekten, anatomie van koi en hoe je onderzoek uitvoert. Denk aan het maken van een afstrijk van de slijmlaag en bloedonderzoek. Maarten Lammens geeft aan sinds 2004 ruim 16.000 exemplaren van dit boek verkocht te hebben, wat ook een teken is dat het goed wordt ontvangen. Hoewel De Koi Dokter minder een leesboek is, is het vooral wel ontzettend geschikt om als naslagwerk te gebruiken. Het omschrijft werkelijk alles met betrekking tot problemen en wat je eraan kunt doen.

De Koi Dokter is te koop bij bol.com of A2KOI.

3. Medisch handboek Koi

160 pagina’s met interessante informatie over Koi, zoals de meest optimale omstandigheden om Koi gezond te houden, hoe je deze creëert en het effect van waterkwaliteit, temperatuur en voeding. Vooral ook een flink onderdeel van dit boek gaat in op ziekte en aandoeningen die bij Koi kunnen voorkomen. Het bevat advies en handelingen die je kunt verrichten bij probleemsituaties. Medisch handboek Koi is in 2008 uitgegeven en nog steeds een interessant en hooggeplaatst boek als het gaat om Koi ziekte, gezondheid en behandeling daarvan.

Medisch handboek Koi
Medisch handboek Koi

Wat is onze mening over het Medisch handboek Koi?

Zoals de naam doet vermoeden gaat dit boek vooral in op Koi ziekten en de behandelingen daarvan. Alle gangbare ziekten en aandoeningen staan omschreven en biedt goede en duidelijke omschrijvingen om te achterhalen welke problemen er met jouw Koi mogelijk aan de hand zijn. Dit kun je wat minder zien als een leesboek, maar meer als een praktische gids die vooral erg geschikt is als naslagwerk om in de kast te hebben staan. Het boek gaat verder niet in op bijvoorbeeld het herkennen van potentie, ontwikkeling van Koi, enzovoorts.

Medisch handboek Koi is verkrijgbaar bij bol.com.

4. De Fascinerende Koi

Dit Koi boek geeft je een opstapje naar de wereld van Koi. Duidelijke instructies en uitleg over het inrichten van de vijver, het verzorgen van Koi, filtratie en het beheren van de waterkwaliteit. Ook wordt er ingegaan op de historie en het ontstaan van Koi, welke variëteiten er zijn en hoe deze herkend kunnen worden. Om het boek compleet te maken wordt er ingegaan op de voortplanting van Koi en herkenning van ziekten welke voorkomen.

De Fascinerende Koi
De Fascinerende Koi

Wat wij van “De Fascinerende Koi” vonden

De fascinerende Koi is een boekje waar je vrij snel doorheen kunt lezen. Met 64 bladzijden is de inhoud niet gigantisch maar daar is de prijs ook naar. Voor dat geld krijg je wel een goed geformuleerde uitleg. Het boek is meer geschikt voor de beginnende hobbyist die nog kennis aan het opdoen is. het snijd dan ook niet de serieuze en meer technische onderwerpen omtrent Koi aan. Het gaat niet in op bijvoorbeeld lichaamsbouw, kenmerken over kwaliteit, enzovoorts.

De Fascinerende Koi is aan te kopen bij bol.com.

5. De grote encyclopedie van de fascinerende Koi

Een typisch boek waar de basis in uitgelegd wordt over Koi en het houden daarvan. Je kunt informatie verwachten over de geschiedenis en anatomie, hoe kweken in zijn werk gaat, maar ook aanleg en onderhoud van een goede Koi vijver. Aan het boek is een overzicht toegevoegd met Koi variëteiten en beschrijvingen daarover.

De grote Encyclopedie van de fascinerende Koi
De grote Encyclopedie van de fascinerende Koi

Wat wij van de grote encyclopedie van de fascinerende Koi vinden?

Ook dit boek is meer bedoelt voor beginners in de Koi wereld. Niet speciaal anders dan andere gemiddelde Koi boeken in omloop, maar zeker goed leesbaar en goed te begrijpen. Het bevat wat dat betreft wel alles wat je in eerste instantie wil weten. Dit boek zal geen informatie bevatten waar een meer gevorderde hobbyist kennis uit kan opdoen, daarvoor is toch net wat meer diepgang nodig over bijvoorbeeld huidkwaliteit en lichaamsbouw.

De grote Encyclopedie van de fascinerende Koi is te koop bij bol.com.

Aboutkoi

Wij bieden jou de go-to bron voor informatie over alles wat te maken heeft met Koi en vijvers. Met ruim 20 jaar ervaring in Koi en zelfs de nodige ervaring opgedaan bij échte Japanse kwekers, heeft AboutKoi voor jou de meest informatieve inzichten. Wij vormen het platform voor alles wat te maken heeft met het succesvol houden van Koi.

Geef een reactie