Koi boeken: de leukste en beste Koi boeken

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Koi tips
  • Bericht reacties:0 Reacties
  • Laatste wijziging in bericht:15 oktober 2023
  • Leestijd:11 minuten gelezen
Je bekijkt nu Koi boeken: de leukste en beste Koi boeken
Koi boeken

We hebben voor jou een overzicht gemaakt van de leukste en meest interessante Koi boeken om te lezen! In deze lijst staan zeker een aantal van de meest informatieve, leukste en best leesbare Koi boeken die in omloop zijn. Maar toch zal niet ieder boek in de lijst staan. Dat komt deels doordat we simpelweg niet ieder Koi boek gelezen hebben wat er is (maar wel veel), en daardoor lastig is om onze eigen mening te geven. We hebben ons daardoor beperkt tot Koiboeken die we zelf gelezen hebben en kennen.

Mini-encyclopedie Koi-karpers

Een compact boekje van formaat, maar boordevol met goede en vooral nuttige informatie die je ongetwijfeld nog eens kunt gebruiken tijdens het uitoefenen van je hobby. Eerlijk gezegd vind ik het dan ook niet nodig om ‘mini’ in de boektitel op te nemen: want dat is het zeker niet met 208 pagina’s nuttige informatie.

Mini Encyclopedie Koi Karpers voorzijde
Mini Encyclopedie Koi Karpers voorzijde

De encyclopedie over Koi bestaat uit vier delen. Deel één gaat in op filtersysteem, bacteriehuishouding en waterkwaliteit. Alles dus wat je nodig hebt om Koi gezond te houden. Het tweede deel gaat in op hoe Koi vijvers aangelegd kunnen worden en wat daar allemaal bij komt kijken. In het derde deel wordt ingegaan op Koi zelf, van gezondheid en voedingsbehoeften tot en met het kweken. Ook gaat het in op deelname aan Koi shows. In het vierde en laatste deel wordt een groot aantal Koi variëteiten en waaraan ze te kenmerken zijn omschreven.

Wat vinden wij van het boek de mini-encyclopedie koi-karpers?

Dit Koi boek is gemakkelijk door te lezen maar bevat wel voldoende diepgang om er iets van te leren. Het gaat bijvoorbeeld zelfs in op hoe Koi ontwikkelen, hoe je Koi kunt herkennen die de neiging hebben sneller dik te worden, enzovoorts. Ik gaf al aan dat het niet nodig is dit boek ‘mini’ te noemen, want het is met zekerheid ‘groot’ wat betreft informatie en inhoud. Er zijn heel wat minder informatieve boeken over Koi die veel minder info geven! Voor de prijs die het boek kost zeker de moeite waard.

De mini-encyclopedie koi-karpers is aan te kopen bij bol.com.

De Koi Dokter van Maarten Lammens

Een Koi boek wat de basis vormt voor gezonde Koi. Want dat is écht wat je mag verwachten van dit Koi boek geschreven door Maarten Lammens. Een Koidokter uit België, die echt een mega hoeveelheid kennis over Koi heeft opgebouwd in 18 jaren praktijkervaring voordat hij zijn boek geschreven heeft.

De Koi Dokter boek
De Koi Dokter boek

Het boek gaat op veel verschillende aspecten in, zoals waterkwaliteit en eigenschappen van Koi. En als er één boek is wat ingaat op Koiziekten en hoe deze te behandelen, is het wel ‘De Koi Dokter’. Opbouw van de huid en slijmlaag, infectieuze en niet infectieuze ziekten, parasieten, bacteriën, schimmels, virussen, noem het maar op of het staat omschreven in dit boek. Inclusief zijn advies voor behandeling of methoden om alternatief te behandelen.

Wat vinden wij van het boek De Koi Dokter?

Dit boek over Koi is enorm compleet en bovenal erg goed leesbaar, ook voor minder ervaren hobbyisten. Zijn boek gaat in op de belangrijkste onderdelen van de Koi hobby, maar vooral een flinke diepgang in Koiziekten, anatomie van Koi en hoe je onderzoekt uitvoert. Zoals een afstrijkje maken van de slijmlaag en bloedonderzoek. Maarten Lammens geeft aan sinds 2004 ruim 16.000 exemplaren verkocht te hebben van zijn boek, dat zegt natuurlijk ook wel wat.

De Koi Dokter is typisch een boek wat heel erg geschikt is om als naslagwerk bij problemen in huis te hebben. Het omschrijft werkelijk alles met betrekking tot problemen, hoe te herkennen en wat je eraan kunt doen.

De Koi Dokter is te koop bij bol.com of A2KOI.

Medisch handboek Koi

160 pagina’s met interessante informatie over Koi. Wat zijn de beste en meest optimale omstandigheden om Koi zo gezond mogelijk te houden. Hoe creëer je de beste omstandigheden, het effect van waterkwaliteit, temperatuur en voeding. En vooral als belangrijkste onderdeel van dit boek ziekte en aandoeningen die bij Koi kunnen voorkomen. Het bevat advies en handelingen die je kunt verrichten bij probleemsituaties. Medisch handboek Koi is in 2008 uitgegeven en nog steeds een interessant en hooggeplaatst boek als het gaat om Koi ziekte, gezondheid en behandeling daarvan.

Medisch handboek Koi
Medisch handboek Koi

Wat is onze mening over het Medisch handboek Koi?

Het Medisch handboek Koi gaat vooral in op, ja de naam doet het al vermoeden, Koi ziekten en behandelingen. Het gaat in op de meest gangbare ziekten en aandoeningen waar jouw Koi (en jij) getreiterd worden. Het biedt goede en duidelijke omschrijvingen om te achterhalen welke problemen jouw Koi kunnen hebben. Zelf vind ik het wat minder interessant om ineens doorheen te lezen, maar vooral interessant en geschikt om als naslagwerk in de kast te hebben staan. Weinig informatie over bijvoorbeeld groei, potentie en ontwikkeling van Koi, en ja, dat doet de naam van het boek al vermoeden.

Medisch handboek Koi is verkrijgbaar bij bol.com.

Koi boek De Fascinerende Koi

Dit Koi boek geeft je een opstapje naar de wereld van Koi. Duidelijke instructies en uitleg over het inrichten van de vijver, het verzorgen van Koi, filtratie en het beheren van de waterkwaliteit. Ook wordt er ingegaan op de historie en het ontstaan van Koi, welke variëteiten er zijn en hoe deze herkend kunnen worden. Om het boek compleet te maken wordt er ingegaan op de voortplanting van Koi en herkenning van ziekten welke voor kunnen komen.

De Fascinerende Koi
De Fascinerende Koi

Wat wij van “De Fascinerende Koi” vonden

De fascinerende Koi is een boekje wat je vrij snel kunt uitlezen. De inhoud is dan ook niet gigantisch groot met 64 bladzijden, maar daar is de prijs ook naar. Voor dat geld krijg je wel goed geformuleerde uitleg en herkenbare punten. Ik zelf vind dit meer een boek voor de beginnende hobbyist, de informatie is voor eenieder goed te begrijpen. Wanneer je de meer serieuze en technische onderwerpen over Koi zelf wilt leren, is dit boek minder geschikt. Het gaat niet in op bijvoorbeeld lichaamsbouw, kenmerken over kwaliteit van Koi, enzovoorts.

De Fascinerende Koi is aan te kopen bij bol.com.

De grote encyclopedie van de fascinerende Koi

Een typisch boek waar de basis in uitgelegd wordt over Koi en het houden daarvan. Je kunt informatie verwachten over de geschiedenis en anatomie van de Koi. Hoe kweken in zijn werk gaat, maar ook aanleg en onderhoud van een goede Koi vijver. Aan het boek is een overzicht toegevoegd met Koi variëteiten en beschrijvingen daarover.

De grote Encyclopedie van de fascinerende Koi
De grote Encyclopedie van de fascinerende Koi

Wat wij van de grote encyclopedie van de fascinerende Koi vinden?

Niet het meest complete boek, maar wel een leuke intro voor beginners in de Koi wereld. Niet speciaal anders dan andere gemiddelde Koi boeken in omloop, maar wel goed leesbaar. Het bevat wat dat betreft wel alles wat je in eerste instantie wil weten. Zelf vind ik dit niet echt een mooi boek voor wat meer gevorderden hobbyisten. Want dan wil je toch net wat meer diepgang over bijvoorbeeld huidkwaliteit en lichaamsbouw.

De grote Encyclopedie van de fascinerende Koi is te koop bij bol.com.

Mis je belangrijke Koi boeken waar jij erg enthousiast over bent?

Laat het dan vooral even weten in de reacties, zo helpen we elkaar om de leukste Koi boeken te vinden! En wie weet ook voor ons weer nieuwe mooie boeken om verder te ontdekken!

Aboutkoi

Wij bieden jou de go-to bron voor informatie over alles wat te maken heeft met Koi en vijvers. Met ruim 20 jaar ervaring in Koi en zelfs de nodige ervaring opgedaan bij échte Japanse kwekers, heeft AboutKoi voor jou de meest informatieve inzichten. Wij vormen het platform voor alles wat te maken heeft met het succesvol houden van Koi.

Geef een reactie