The 47th All Japan Combined Nishikigoi Show

Je bekijkt nu The 47th All Japan Combined Nishikigoi Show
The 47th All Japan Combined Nishikigoi Show

Zaterdag 30 en zondag 31 januari vindt de All Japan Combined Nishikigoi Show plaats. Deze show wordt door velen gezien als de belangrijkste Koi show ter wereld en wordt georganiseerd in het Tokyo Ryutsu Center.

Op the All Japan Show worden werkelijk fenomenale Koi ingezet. Allen behoren tot de beste Koi ter wereld. En dan gaat het niet om zomaar een handjevol Koi van topkwaliteit. Nee, alle, maar dan ook werkelijk alle Koi welke hier worden ingezet zijn van onwaarschijnlijk goede kwaliteit. Zoals Ryuki Narita van de Narita Koi Farms zegt: “Er zijn zoveel Koi Shows in de wereld, maar de All Japan Koi Show is toch echt de nummer 1 Koi Show ter wereld”.

De Grand Champion titel winnen is waar iedere hobbyist van droomt. Maar dit behalen op de All Japan Combined Nishikigoi Show is nét nog een stapje meer. Zelfs de Japanse kwekers halen alles uit de kast om de hoogst mogelijke eer te bemachtigen. De meeste kwekers zijn dan ook van de partij, kanshebbers zijn onder andere: Sakai Fish Farm, Momotaro Koi Farm, Dainichi en Isa.

Allemaal voor dat ene moment

Er komt veel meer bij kijken dan alleen even die Koi inladen en naar de Koi Show brengen. Denk eens aan de dagelijkse voederbeurten, het prepareren van de mudponds, de selecties en het constant op orde houden van de waterkwaliteit. Kentaro Sakai (Sakai Fish Farm) geeft aan: “Ik moet mijn vissen in goede conditie houden, de juiste voeding geven, watertemperatuur op orde houden en een groot aantal punten controleren om een vis op te laten groeien tot Grand Champion”. (afkomstig uit één van de video’s van Jane Maneerat)

Enorm aantal ingezette Koi

Dit jaar zijn er ruim 10% meer Koi ingezet als het jaar hiervoor. Masanori Shinoda (Shinoda Koi Farm) laat weten dat er 1781 Koi zullen deelnemen aan de All Japan Show van dit jaar. Hiervan zijn ruim 400 Koi van Ryuki Narita en zijn klanten, wat een ongelooflijk aantal!

De Koi worden per eigenaar in een afzonderlijk showvat geplaatst, dit wordt gedaan om de kans op overdracht van ziekte of andere narigheden zo goed als uit te sluiten. Ook heeft iedere inschreven Koi een eigen foto. De eigenaar is verantwoordelijk voor het correct vermelden van de categorie, grootte en de kweker. Mocht het blijken dat de eigenaar niet de juiste gegevens heeft versterkt, dan wordt de Koi gediskwalificeerd.

De Grand Champion is verkozen!

In dit artikel lees je welke koi er vandoor is gegaan met de hoogste eer: de Grand Champion.

Aboutkoi

Wij bieden jou de go-to bron voor informatie over alles wat te maken heeft met Koi en vijvers. Met ruim 20 jaar ervaring in Koi en zelfs de nodige ervaring opgedaan bij échte Japanse kwekers, heeft AboutKoi voor jou de meest informatieve inzichten. Wij vormen het platform voor alles wat te maken heeft met het succesvol houden van Koi.

Geef een reactie