Sakai Fish Farm Auction op 28 februari 2018

Je bekijkt nu Sakai Fish Farm Auction op 28 februari 2018
Sakai Fish Farm veiling 28 februari 2018

Op 28 februari zal om 09:00 in de ochtend de veiling van start gaan. Wat gegarandeerd staat voor spektakel. Niet gek ook, wanneer we kijken naar de Koi die geveild gaan worden. Een groot gedeelte van de veiling staat in het teken van zeer hoogwaardige Nisai (twee jaar oud), met lengtes variërend van 50 tot maar liefst 62 cm.

We weten ondertussen dat de prijzen vaak aardig in de papieren kunnen lopen. Over de ton (€ 100,000,-) lijkt eerder regel dan uitzondering voor de meest bijzondere exemplaren. Ook dit jaar is er weer genoeg moois te vinden in de selectie te veilen vissen. AboutKoi laat je alvast vooraf genieten met een aantal echte toppers.

 

Een male in de veiling?

Sakai Male Sanke 10
Sakai Male Sanke 10

Ja, nummer 10 is een mannelijk exemplaar! En wat voor één. Deze Sanke uit de Raijin lijn is twee jaar oud en 55 cm, en kan zeer zeker bestempeld worden als een echte topper. De huidkwaliteit is perfect en glanst zowat. Het patroon daarnaast is mooi in balans, hoewel het patroon wat zwaar getekend is.

Mannelijke exemplaren zien we niet vaak op een veiling. En dit is dan ook één van de uitzondering van de veiling. Wat ons betreft geen probleem: kwaliteit zoals deze man is niet alledaags.

Kohaku nummer 21

Sakai Kohaku 21
Sakai Kohaku 21

Uit de grote massa aanwezige Kohaku valt nummer 21 op. Een niet alledaags patroon, wat zwaar getekend vanaf het midden van het lijf en een rood oog. Dat lijken toch wat nadelen, maar is dat ook zo? Het Hi van deze Kohaku oogt zacht en flueelachtig, alsof er nog veel rek op zit. Precies wat je in een goede Kohaku moet zoeken, rood wat kan stretchen en mee zal komen bij de groei. Nu pas 2 jaar en 56 cm, wat zal de toekomst brengen?

Sakai Valentijn special

Sakai Tancho Kohaku 45
Sakai Tancho Kohaku 45

Nummer 45 op de lijst, afkomstig uit de lijn Queen Gaga is opnieuw een vreemde Koi in de bijt. Een Tancho Kohaku met de stip in de vorm van een hartje. Bijzonder is het wel, of het echt mooi is, is een tweede en volledig persoonlijk. Het jammere is wel dat wij niet verwachten dat deze stip op natuurlijke wijze haar vorm heeft aangekregen.

En dat gebeurt helaas vaker: Snijden in een Tancho Kohaku, perfectie?

Sanke nummer 36, Miss Japan III

Sakai Sanke 36
Sakai Sanke 36

We willen hier natuurlijk de wat apartere verschijningen tonen, daar valt wat ons betreft nummer 36 volledig onder. We kennen de Kindai Showa, Showa die zeer weinig rood/zwart en vooral veel aanwezig wit hebben. We kunnen deze Sanke haast als “Kindai Sanke” bestempelen. Weinig rood, maar wel een nette verdeling in combinatie met het sumi wat nog dient te ontwikkelen. De vlekjes sumi zijn aanwezig, maar echt sterk zijn ze nog niet aanwezig. Vooral de hoeveelheid wit heeft op dit moment de overhand. Ook dit is een verrassende Sanke met potentie.

Volledige lijst Sakai Fish Farm Auction Koi 28 februari 2018

De volledige lijst kan publiekelijk worden ingezien, volg daarvoor deze link naar de website van Sakai.

Aboutkoi

Wij bieden jou de go-to bron voor informatie over alles wat te maken heeft met Koi en vijvers. Met ruim 20 jaar ervaring in Koi en zelfs de nodige ervaring opgedaan bij échte Japanse kwekers, heeft AboutKoi voor jou de meest informatieve inzichten. Wij vormen het platform voor alles wat te maken heeft met het succesvol houden van Koi.

Geef een reactie