Momotaro Auction 3 februari 2016

Je bekijkt nu Momotaro Auction 3 februari 2016
Momotaro Auction 3 februari 2016

Vandaag, 3 februari, is bij één van de grootste kwekers in Japan een veiling waarbij alleen dealers mogen meebieden. Tijdens de veiling worden tweejarige Koi geveild, in totaal 215 stuks, allen afkomstig van de Momotaro Koi Farm. Het gaat om hoogwaardige Koi welke ieder bestempeld zijn als vrouwelijk, met zelfs de garantie van de kweker. Wat kunnen verwachten van deze Momotaro Auction?

We weten ondertussen dat de prijzen op deze veilingen aardig kunnen oplopen… Genoeg moois is er in ieder geval bij deze veiling zeker te vinden. Wat kunnen we dit jaar verwachten, zullen er opnieuw records verbroken worden, of zal het wat minder spectaculair zijn als voorgaande veilingen?

Grootste Koi van de veiling

Momotaro Manju nakomeling, 70 cm
Momotaro Manju nakomeling, 70 cm

Dat de Koi van Momotaro groot worden is algemeen bekend. Dat het in het de genen moet zitten mag duidelijk zijn, geen van de ouderdieren heeft een lengte van minder dan 90 centimeter. De grootste, Redmako, is zelfs 102 centimeter lang.

De grootste Koi bij deze veiling is nummer 177, een nakomeling van Manju. Geboren in juni 2014 en nu al een lengte van 70 centimeter! Manju is een nakomeling van Lion Queen, die in 2014 het succes naar de farm bracht met het behalen van de Grand Champion titel op de All Japan Koi Show.

Zal Black Dragon weer zorgen voor record bedragen?

Momotaro Black Dragon ouderdier
Momotaro Black Dragon ouderdier

19 van de Nisai die worden verkocht zijn nakomelingen van ouderdier Black Dragon die een lengte heeft van 94 cm. De Koi zijn geboren in mei 2014 en hebben op dit moment een lengte van 60 t/m 69 centimeter. Wat betekent dat de Koi nog onder de 2 jaar oud zijn, 21 maanden om precies te zijn. Zullen de Koi afkomstig van dit ouderdier opnieuw zorgen voor enorme bedragen tijdens de veiling? Op de veiling van november 2014 werd er maar liefst 26.000.000 Yen betaald voor één van de Black Dragon exemplaren. Met de huidige koers (02-02-2016) zou dit een bedrag zijn van ruim 198.000 euro!

Volledige lijst Momotaro Auction Koi 3 februari 2016

De volledige lijst kan overigens publiekelijk worden ingezien, volg daarvoor deze link naar deze website van Momotaro. Via het menu aan de linkerzijde kun je alle Koi bekijken.

Meer weten over de Momotaro Koi Farm? Dit artikel geeft je een mooi en duidelijk overzicht.

Aboutkoi

Wij bieden jou de go-to bron voor informatie over alles wat te maken heeft met Koi en vijvers. Met ruim 20 jaar ervaring in Koi en zelfs de nodige ervaring opgedaan bij échte Japanse kwekers, heeft AboutKoi voor jou de meest informatieve inzichten. Wij vormen het platform voor alles wat te maken heeft met het succesvol houden van Koi.

Geef een reactie