22ste Niigata Breeders Auction op 2 maart 2018

Je bekijkt nu 22ste Niigata Breeders Auction op 2 maart 2018
22ste Niigata Breeders Auction

De veilingen in Japan waar hoge kwaliteit vissen aangeboden worden blijven enorm mooi om te zien. Nouja, vooral het kijken naar de foto’s dan. Kopen bij dit soort veilingen is vaak een stap te ver voor de portemonnee. AboutKoi neemt je mee door een selectie van de mooiste exemplaren!

De Niigata auction vind plaats op 2 maart 2018 om 11 uur in de ochtend. Jaarlijks worden hier door diverse kwekers uit de Niigata streek bijzondere Koi aangeboden. Niet alleen komen hier zeer hoge kwaliteit vissen langs, maar vooral ook een breed scala aan verschillende en vooral bijzondere Koi. Mooi om te zien dat andere vissen buiten de Gosanke klasse ook groot podium krijgen.

Hoshikin 5 staps Kohaku

En of er tijdens deze veiling weer bijzondere exemplaren tussen zitten. Met deze sansai Kohaku van 63 cm valt niet te spotten. Hoshikin heeft een echt pracht exemplaar gekweekt, zuiver wit en diep, diep rood! Het patroon is wat ons betreft perfect. Netjes tussen de ogen, de juiste balans en een prachtige Odome.

Kohaku, sansai, Hoshikin
Kohaku, sansai, Hoshikin

Klein maar groots, Doitsu Sanke van kweker Shinoda

Slechts 15 tot 17 cm en tosai, maar zeer goede samenstellingen van patronen en huidkwaliteit hebben deze vier kleine rakkers van Shinoda. Deze kleine Doitsu Sanke zijn zeer goed in te zetten op een Koi show in de kleinste klassen. Bijzonder en van zeer hoge kwaliteit.

Doitsu Sanke, tosai, Shinoda
Doitsu Sanke, tosai, Shinoda

Ginrin Soragoi Koda Koi Farm

Hoewel een Soragoi wat eenvoudig is, mag dit exemplaar er wel zijn. Koda combineert de eenvoudige uitstraling met een mooi netpatroon, en daarnaast nog eens een dikke laag Ginrin. 52 cm en sansai, vrouwelijk.

Ginrin Soragoi, Sansai, Koda Koi Farm
Ginrin Soragoi, Sansai, Koda Koi Farm

Magnifieke Doitsu Showa en Kohaku van kweker Shinoda

Doitsu Kohaku, nisai, Shinoda
Doitsu Kohaku, nisai, Shinoda

Dat Shinoda weet waarmee hij bezig zijn, mag wel duidelijk zijn met deze twee toppers. Een Doitsu Kohaku uit het boekje. Patroon technisch exact zoals het verwacht mag worden. Vier mooie stappen, netjes afgerond op een zuivere witte ondergrond. Het koppatroon tussen de ogen en niet te ver doorlopend naar de neus. Ieder van de stappen van het patroon liggen mooi in het midden, en raken haast de laterale lijn niet. Het staartstuk is daarnaast wit, een goede Odome.

Doitsu Showa, nisai, Shinoda
Doitsu Showa, nisai, Shinoda

Voor de Doitsu Showa geldt exact hetzelfde. Zeer, zeer goede huid en vooral een zuiver witte ondergrond. Alleen hierdoor komt het Hi en Sumi al verder naar voren. Patroon technisch prima in orde en een goede Menware.

Aka Matsuba Marusho Koi Farm

Aka Matsuba, Rokusai, Marusho Koi Farm

We zien vaak dat er wat minder aandacht wordt gegeven aan variëteiten als de Aka Matsuba. Maar waarom, kijk eens naar deze Matsuba van 68 cm en 6 jaar oud. Iedere schub is perfect ingetekend met zwart, het lijkt wel geschilderd. Vuurrood daarnaast en gegarandeerd showkwaliteit. Dit wil toch eenieder in zijn vijver?

Ozumi Ikarashi Koi Farm met Beni Kikokuryu

Slechts 25 cm, en twee jaar oud. Deze Beni Kikokuryu is een aparte verschijning. Dit spreekt je aan, of je vindt het niets. Zo simpel gaat dat bij deze variëteit.

Nisai Beni Kikokuryu, Ozumi Ikarashi koi Farm
Nisai Beni Kikokuryu, Ozumi Ikarashi koi Farm

Kikusui tosai van kweker Sakazume

Kikusui, tosai, Sakazume
Kikusui, tosai, Sakazume

Bij Sakazume zien we dit wel vaker, klein formaat tosai en nisai maar hoogwaardig in kwaliteit. We weten van te voren bij deze kweker dat dit soort Koi waarschijnlijk niet uit zullen groeien tot grote kanonnen. Maar o wat zijn ze goed, stuk voor stuk. Kijk eens deze patronen. En vanzelfsprekend moet je de licht rozige gloed die nu door de witte huid schijnt wegdenken. Op dit moment is de huid nog te dun en doorschijnend om al zuiver wit te tonen. De zuivere kop laat het tipje van de sluier echter al oplichten…

Doitsu Metallic Ochiba

Niet de meest zuivere, wel een mooi patroon. Deze Doitsu Metallic Ochiba van de Ikarashi Koi Farm mag er wel wezen. Slechts 21 cm en tosai.

Doitsu Metallic Ochiba, tosai, Ikarashi
Doitsu Metallic Ochiba, tosai, Ikarashi

16-17 cm tosai Showa van Izumiya

Het leuke van de Niigata Breeders veiling is dat er daadwerkelijk van alles voorbij komt. Van tosai onder de 10 cm tot 6 of 8 jaar oude Koi. Deze drie tosai Showa van de Izumiya Koi Farm zijn zeker de moeite waard. Alle drie totaal anders. Een mooie set zo bij elkaar. Het middelste exemplaar het meest gefinished, met al duidelijk aanwezig Sumi. De rechter Showa heeft een fraai verdeeld Hi patroon, het Sumi is onderhuids al goed zichtbaar. Waar en hoe snel het zal opzetten laat zich nog even wachten. Ook de Menwares zijn bij ieder van de drie Showa al zichtbaar.

Showa, tosai, Izumiya
Showa, tosai, Izumiya

Ooya Koi Farm, Sanke en Asagi

Sanke, tosai, Ooya Koi Farm
Sanke, tosai, Ooya Koi Farm

De Ooya Koi Farm, oftewel de familie Kataoka, heeft met deze 17 cm tosai Sanke een heel mooi exemplaar in de veiling. Een speels Maruten patroon en echt lakzwart aanwezig Sumi. Ooya staat bekend om het zeer diepe Sumi in haar Sanke lijnen.

Sansai Asagi 63 cm, Ooya Koi Farm
Sansai Asagi 63 cm, Ooya Koi Farm

Daarnaast heeft de farm een 63 cm Asagi ingediend, drie jaar oud. Kijk vooral eens naar het strakke netpatroon. En wat dacht je van de glanzende randjes om de schubben? Uniek en van zéér hoge kwaliteit. Niet voor niets trekt deze kweker met haar Asagi heel wat prijzen aan op bekende shows.

30 cm Showa, Isa Koi Farm

Isa speelt nog steeds mee. Tosai Showa van 30 cm, sex unknown. Het Sumi ligt precies in de witte vlakken en blijft haast uit het rood.

Showa, tosai, Isa Koi Farm
Showa, tosai, Isa Koi Farm

Veel te veel moois

We kunnen nog even door gaan, want op deze veiling komt echt heel wat moois voorbij. Aan de andere kant moet ergens een grens getrokken worden. Met bovenstaande selectie hebben we een goede indruk kunnen geven van een aantal van de echte specials en mooiste exemplaren.

Tijdens deze veiling mag alleen meegeboden worden door dealers erkend door Nishikigoi Shinkokai.

Aboutkoi

Wij bieden jou de go-to bron voor informatie over alles wat te maken heeft met Koi en vijvers. Met ruim 20 jaar ervaring in Koi en zelfs de nodige ervaring opgedaan bij échte Japanse kwekers, heeft AboutKoi voor jou de meest informatieve inzichten. Wij vormen het platform voor alles wat te maken heeft met het succesvol houden van Koi.

Geef een reactie