22ste Dainichi Auction op 5 maart 2018

Je bekijkt nu 22ste Dainichi Auction op 5 maart 2018
Dainichi Auction 5 maart 2018

Op 5 maart zal om 9:30 in de ochtend de Dainichi Auction van start gaan. Tijdens deze veiling worden echte prachtexemplaren aangeboden. Wij nemen je mee en geven je een overzicht van de mooiste en beste exemplaren. Het is dat we ergens een halt moeten roepen op de hoeveelheid Koi die we hier willen tonen. Want haast ieder exemplaar is de moeite waard om te vermelden.

MonaLisa Showa, nisai, 57 cm

Veel woorden zijn niet nodig om deze Showa te omschrijven. Vrouwelijk, 57 cm en slechts 2 jaar oud. Niet voor niets één van de “Super Specials” op de veiling.

Showa, 57 cm, MonaLisa
Showa, 57 cm, MonaLisa

Maruten Kohaku, nisai, 61 cm

Nisai en reeds maar liefst 61 cm. Deze Maruten Kohaku komt uit de DMKohaku lijn. Het staart stuk is netjes wit zoals dit hoort. Het rood is fluweelzacht, typisch vrouwelijk Hi. Super Special nummer twee van deze veiling.

Kohaku, 61 cm, DMKohaku
Kohaku, 61 cm, DMKohaku

MonaLisa Showa, nisai, 58 cm

Net als de eerste Showa stamt ook deze Showa af uit de MonaLisa lijn. 58 cm, nisai, en evenredig verspreid Sumi. Haast een zebrapad. Kwestie van smaak of dit patroon je aanstaat of niet.

Showa, 58 cm, MonaLisa
Showa, 58 cm, MonaLisa

MonaLisa Showa, nisai, 61 cm

Opnieuw een Showa uit de MonaLisa lijn, vrouwelijk en reeds 61 cm. Zwaardere platen Sumi op deze Showa, waaraan nog veel te ontwikkelen valt.

Showa, 61 cm, MonaLisa
Showa, 61 cm, MonaLisa

Tosai MonaLisa Showa, 25 cm

Klein en beloftevol. 25 cm aan Showa uit de MonaLisa lijn. Deze Showa zal meedingen op de All Japan Young Koi Show op 24 en 25 maart.

Showa, 25 cm, MonaLisa
Showa, 25 cm, MonaLisa

Tosai Kohaku, 35 cm, SuperKohaku lijn

Tosai Kohaku uit de SuperKohaku lijn van Dainichi. Combinatie van een zeer krachtige bouw en een net patroon boven de laterale lijn.

Kohaku, 35 cm, SuperKohaku
Kohaku, 35 cm, SuperKohaku

Tosai Kohaku 31 cm, SuperKohaku lijn

Ietswat kleiner als voorgenoemde Kohaku. Deze 31 cm Tosai Kohaku mag er wel wezen, de huid oogt op de foto subliem.

Kohaku, 31 cm, SuperKohaku
Kohaku, 31 cm, SuperKohaku

GX1 Showa, tosai, 25 cm

Niet voor niets een categorie Special, deze Showa. Niet de grootste met 25 cm, maar een mooi gebalanceerd patroon.

Showa, 25 cm, GX1
Showa, 25 cm, GX1

GX1 Showa, tosai, 30 cm

Nog een GX1 Showa die de moeite waard is om te vermelden. Voor velen waarschijnlijk niet een eerste keus. Deze Showa maakt het voor de komende seizoenen nog even spannend. Wat gaat het Sumi doen?

Showa, 30 cm, GX1
Showa, 30 cm, GX1

GX1 Showa, tosai, 32 cm

Het volledige zwarte patroon nog onderhuids. Belangrijke punten tonen echter al aan dat het Sumi van hoogwaardige kwaliteit is. Kijk maar eens naar de plekken op de kop die al doorkomen. Weinig rood aanwezig, maar laten we eerlijk wezen: als het Sumi wat onderhuids is doorkomt, kan dit echt een plaatje worden.

Showa, 32 cm, GX1
Showa, 32 cm, GX1

Xginrin Kohaku, tosai, 30 cm

Het grootste gedeelte wat we op de veiling zien is Showa en Kohaku, zonder Ginrin. Deze Ginrin Kohaku uit de Xginrin lijn mag er wel wezen. Patroon technisch zit alles goed. Wellicht had het staartstuk ietsje meer wit mogen vertonen, maar dat kan in dit geval zeuren genoemd worden.

Ginrin Kohaku, 30 cm, Xginrin
Ginrin Kohaku, 30 cm, Xginrin

GX1 Tancho Showa, tosai, 28 cm

Deze 28 cm Tancho Showa uit de GX1 lijn zal op 24 en 25 maart participeren aan de All Japan Young Koi Show.

Tancho Showa, 28 cm, GX1
Tancho Showa, 28 cm, GX1

Volledige lijst 22ste Dainichi Koi Farm Auction

Zoals je ziet hebben wij alvast een aantal van de mooiste exemplaren op een rij gezet. Meer zien? De volledige lijst kan publiekelijk worden ingezien, volg daarvoor deze link naar de auction pagina.

Aboutkoi

Wij bieden jou de go-to bron voor informatie over alles wat te maken heeft met Koi en vijvers. Met ruim 20 jaar ervaring in Koi en zelfs de nodige ervaring opgedaan bij échte Japanse kwekers, heeft AboutKoi voor jou de meest informatieve inzichten. Wij vormen het platform voor alles wat te maken heeft met het succesvol houden van Koi.

Geef een reactie