200 karpers gestolen bij hobbyist te Pannerden

Manty Driessen uit het dorp Pannerden te Gelderland was deze week zeer gedupeerd. Zijn collectie van 200 karpers is vermoedelijk uit zijn vijver gesloten. Zijn levenswerk is in één klap verdwenen.

200 zoekgeraakte karpers bij Manty Driessen
200 zoekgeraakte karpers bij Manty Driessen

Manty geeft aan de vijver met de hand gegraven te hebben en eigenhandig voorzien te hebben van folie. Een flinke klus, als we naar de afmetingen van zijn vijver kijken. Zijn collectie karpers heeft hij in de loop der jaren uitgebouwd, tot 200 stuks. Waaronder natuurlijk Koi, en verder wilde varianten zoals spiegelkarpers, rijenkarpers en schubkarpers.

Vanaf zijn terras, direct tegen het huis aan gelegen, voert hij de vissen al jaren. Die precies weten waar ze moeten zijn. Direct wanneer Manty naar buiten stapt, liggen de vissen in de hoek al klaar. Totdat hij deze week buiten stapte en de korrels voer te water gooide, zonder enige reactie te ontvangen. Geen enkele vis bleek achter gebleven te zijn in de vijver.

Hoe dit precies heeft kunnen gebeuren, is moeilijk te verklaren. Een diefstal lijkt zeer waarschijnlijk. Gezien een reiger of aalscholver in korte tijd dit niet voor elkaar kan krijgen. En daarnaast, zijn veel van de vissen die Manty in de vijver had te groot om opgegeten te worden.

Lekker winkelen zonder zorgen - Gratis verzending en retour

De waarde die verloren is gegaan is niet te schatten. De waarde uitdrukken in geld is voor een groot deel persoonlijk. Maar laten we eerlijk zijn, dit hoeft niet eens in waarde uitgedrukt te worden. Manty heeft iets verloren waar hij al jaren plezier van heeft gehad. De kans lijkt zeer klein dat hij zijn zelfde vissen nog terug zal zien.

Bron: telegraaf.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *