Garnalen aan je Koi voeren, waarom je dat zeker moet doen

Garnalen zijn simpelweg onweerstaanbaar voor Koi. Hebben ze er eenmaal kennis mee gemaakt, zullen ze de geur en smaak niet zomaar vergeten. De eerstvolgende keer dat er een handje garnalen in het water wordt gegooid spurten ze er direct op af.

Hmm lekker, zó zien Koi garnalen!
Hmm lekker, zó zien Koi garnalen!

Heeft het toegevoegde waarde om Garnalen te voeren?

Koi happend

Ja! Het heeft zeker nut om garnalen te voeren aan jou Koi. Zoals gezegd zijn Koi er dol op, die reden alleen is voor een beetje Koihobbyist al voldoende om een zakje garnaaltjes aan te schaffen. Daarnaast bevatten garnalen een groot aandeel goede eiwitten, welke weer een bevordering voor de groei zijn. Ook zijn garnalen goed voor de werking van het darmkanaal wanneer deze ongepeld gevoerd worden.

Garnalen zouden moeten bijdragen aan het bevorderen van de kleuren op Koi, waarbij voornamelijk het Hi (de kleur rood). Echt betrouwbare informatie is hierover niet te geven. Hiermee dien je dus zelf te experimenteren. Kwaad kan het in ieder geval zeker niet en daarnaast zullen jou Koi je dankbaar zijn voor z’n lekkernij!

Bij welke temperaturen kan ik garnalen voeren?

Garnalen kun je het gehele jaar door voeren, zelfs in de wintermaanden. Ze zijn prima te voeren vanaf watertemperatuur zo rond de 4 á 5 graden Celsius. Eigenlijk is het zelfs een heel erg goed wintervoertje, dit komt doordat garnalen voor een groot deel uit dierlijke eiwitten bestaan. Dierlijke eiwitten verteren in de winter het makkelijkst. Meer hierover kun je hier lezen.

Welke garnalen kan ik het beste gebruiken?

Verse garnalen
Verse garnalen

Er zijn genoeg verschillende soorten welke je kunt voeren aan Koi. Aziatische garnalen en Russische garnaaltjes zijn een prima voertje. Maar je kunt ook de veel bekendere (en lekkerdere) Hollandse garnalen voeren. Uit eigen land, vol met goede voedingsstoffen en 100% natuurlijk, beter kun je het niet hebben.

Deze garnalen kun je ongepeld geven, dit is geen probleem voor Koi en zelfs bevorderend voor de darmwerking. Ook in de winter zijn ongepelde garnalen geen enkel probleem. Ze ook gepeld zijn, maar daarvan liggen de prijzen een stuk hoger.

De meeste Koi dealers hebben garnalen in enige vorm op voorraad, als je kunt kiezen: kies dan voor ongepeld en ingevroren garnalen!

Gedroogde garnalen zijn een prima optie!

Nu is ingevroren garnalen wel net wat lastiger om te voeren. Je moet ze steeds eerst ontdooien, er rekening mee houden om ze op tijd uit de diepvries te halen, noem maar op. Ingevroren garnalen zijn per definitie het beste voor je Koi.

Maar goed, ik weet natuurlijk ook wel dat dat er vaak gewoon niet van komt. Drukte, werk, veel gedoe, allemaal heel herkenbaar. Veel makkelijker is gedroogde garnalen gebruiken. Je Koi zijn daar echt razend op. De Garnalen in emmertjes van Vivani zijn gewoon goed.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *